Skip to content

Initial folosit pentru camioane, AdBlue este disponibil acum si pentru masini.

Ce este AdBlue®?

AdBlue® este o solutie apoasa compusa din 32,5% uree si 67,5% apa demineralizata, in conformitate cu standardul ISO 22241. Solutia este folosita pentru vehiculele Diesel echipate cu tehnologie de reducere catalitica selectiva (SCR). AdBlue® este catalogat ca produs nepericulos, este biodegradabil, solubil in apa si incolor. Total AdBlue® este un produs premium care respecta standardul ISO 22241 si asigura functionarea fara probleme a sistemelor SCR, pentru orice tip de vehicul.

 

Ce este tehnologia SCR?

Tehnologia de reducere catalitica selectiva (SCR) este conceputa pentru a neutraliza gazele de evacuare. Un sistem SCR foloseste AdBlue® pentru a transforma oxidul de azot (NOx) in vapori de apa si azot.

 

AdBlue® ajuta la reducerea emisiilor de oxid de azot (NOx) 

AdBlue® poate fi utilizat pentru a alinia vehiculele la standardele de emisie Euro 6 ale Uniunii Europene. 
AdBlue® este utilizat pentru a raspunde cerintelor producatorilor de automobile in ceea ce priveste echiparea cu sisteme postcombustie a autovehiculelor Euro 6.

Despre standardul de emisii EURO 6 

Standardul Euro 6 al UE a intrat in vigoare in septembrie 2014 si impune reducerea emisiilor poluante ale autoturismelor. Din acel moment, valoarea limita a emisiilor de NOx a fost redusa semnificativ, astfel incat vehiculele noi sunt acum echipate cu sisteme de reducere a emisiilor de NOx. SCR este un astfel de sistem care a fost implementat de producatorii auto. AdBlue® este utilizat si pentru camioane. Toate camioanele fabricate incepand cu octombrie 2006 sunt echipate cu sisteme SCR si, prin urmare, utilizeaza AdBlue®.

Cum se umple rezervorul cu AdBlue®? 

AdBlue® se pastreaza intr-un rezervor separat de cel de motorina. Gatul de umplere al rezervorului AdBlue® poate fi amplasat in unul din cele trei locuri: 

  • Alaturi de gatul de umplere al rezervorului de motorina 
  • Sub capota, in partea din fata a vehiculului 
  • In portbagaj

Aceste informatii se gasesc si in manualul proprietarului vehiculului.

 

Ce masuri de precautie ar trebui luate?

AdBlue® este neinflamabil, nonexploziv si sigur pentru mediu. Este clasificat ca produs nepericulos. Daca pielea sau imbracamintea intra in contact cu AdBlue®, aceasta trebuie clatita cu apa. AdBlue® poate coroda anumite metale. In cazul contactului, clatiti cu apa.

AdBlue® este o solutie extrem de pura, de aceea nu trebuie sa folositi bidoane sau recipiente care au fost umplute anterior cu alte lichide. Nu amestecati niciodata AdBlue® cu apa sau cu alte substante, in special cu motorina. Orice astfel de amestec prezinta riscuri majore, deoarece poate dauna grav sistemului SCR. Nu puneti AdBlue® in rezervorul de motorina sau motorina in rezervorul AdBlue®.