Skip to content

Solventi din hidrocarbon pentru vopseluri si lacuri: gamele SPIRDANE®, KETRUL®, ISANE® si SOLVAREX ®

TotalEnergies ofera produse si solutii tehnice pentru doua sectoare principale ale industriei: vopseluri decorative si industriale. Produsele sunt, de asemenea, utilizate si in tratamentul lemnului.

Vopseluri decorative pentru industria de constructii

Vopseluri lacuri

 

Am dezvoltat trei game de solventi cu un continut aromatic scazut si puncte de aprindere ridicate pentru vopseluri decorative

  • White-spirit: gama SPIRDANE®, cu o viteza mare de evaporare (SPIRDANE® D40, SPIRDANE® D60)
  • Solventi cu kerosen: gama KETRUL®, cu o viteza mai mica de evaporare (KETRUL® D70, KETRUL® D80)
  • Solventi isoparafinici: gama ISANE®, pentru lacurile inodore (ISANE® IP 120)

 

 

Aspecte legate de siguranta consumatorului

Oferim clientilor nostri sprijinul de care au nevoie pentru modificarile formulelor cerute de Directiva Europeana Decopaint 2004/42/EC pentru a reduce continutul VOC (componente organice volatile) din lacurile decorative.

Comercializam produse fara componente organice volatile, cum este HYDROSEAL G270H, care ajuta formulatorii sa faca fata acestor cerinte, alaturi de alte solutii tehnice (de exemplu, cresterea continutului non-volatil).

Lacuri industriale

Lacurile si vopselurile industriale sunt utilizate in procesul de vopsire a masinilor, dar includ si vopseluri pentru utilaje marine, vopseluri pentru prevenirea coroziunii si lacuri pentru structuri metalice, vopseluri pentru mobilier metalic, ambalaje de aluminiu etc. Fluidele utilizate pentru aceste tipuri de aplicari sunt, inainte de toate, solventi aromatici precum toluen, xilen, naftenat sau SOLVAREX®.

Alternative pentru toluen sau xilen

TotalEnergies produce si comercializeaza fluide naftanice (cicloparafinice) menite sa inlocuiasca toluenul sau xilenul. 

Toluenul este unul dintre produsele clasate drept „toxice pentru reproducere”. Amestecurile cu toluen trebuie sa fie marcate ca atare in cazurile in care concentratia de toluen ajunge la sau depaseste 5%. 

Toluenul este interzis in concentratii egale cu sau mai mari de 0.1% in adezivi si vopseluri spray puse la dispozitie prin vanzare catre publicul larg (Directiva 2005/59/EC).

Atat in formula sintetica, cat si in cea de vopsea, xilenul poate fi inlocuit cu un produs aromatic din gama SOLVAREX®.

Expertii nostri raman la dispozitia ta pentru sfaturi tehnice legate de utilizarea solventilor din hidrocarbon in vopseluri si lacuri.