Skip to content

Uleiuri de motor inovatoare, produse care te ajuta sa economisesti carburant si sa protejezi mediul, cele mai performante lichide de racire si uleiuri de transmisie – soferii pentru care calitatea si performanta sunt importante pot avea incredere deplina in produsele TotalEnergies.

Alege produsul

Ulei de motor Quartz – ulei de motor de inalta performanta recomandat de cei mai importanti producatori

Quartz Art

Create pe baza tehnologiei noastre de ultima generatie, uleiurile de motor Quartz sustin performanta atat pe circuit, cat si pe sosea. Dezvoltate pentru a intampina cele mai riguroase cerinte, produsele Quartz detin aprobarile producatorilor de piese de origine si sunt apreciate in egala masura de producatori, mecanici si pasionati de motorsport.

La TotalEnergies stim ca niciun vehicul nu e la fel ca altul, astfel ca am dezvoltat uleiuri pentru o gama larga de motoare si modele.

 

Uleiul de motor pe care il alegi poate avea un impact puternic asupra consumului de carburant al masinii tale. Tehnologia Fuel Economy este una dintre cele mai importante inovatii TotalEnergies si cu ajutorul ei incercam permanent sa oferim soferilor performanta crescuta si produse prietenoase cu mediul inconjurator. Cauta logo-ul FE pe produsele Quartz si vei descoperi o gama intreaga de uleiuri de motor care reduc consumul de carburant. Datorita vascozitatii optime, produsele FE reduc frecarile ce cauzeaza cresterea consumului de combustibili. Rezultatul? Reducerea costurilor pentru carburanti si mai putine emisii nocive in mediul inconjurator.

Produsele FE iti ofera urmatoarele beneficii:

 • Reduc emisiile de carbon cu fiecare kilometru parcurs
 • Te ajuta sa economisesti
 • Prelungeste durata de viata a motorului gratie unei vascozitati optime, care reduce frecarile
 • Protejeaza impotriva uzurii
 • Numeroase optiuni pentru motoarele pe benzina sau diesel

Pentru produsele Quartz inginerii nostri au creat Tehnologia Age Resistance (ART). Descopera inovatia de ultima ora: cresterea interactiunii dintre moleculele de ulei creeaza o structura moleculara foarte rezistenta. Acest lucru previne ruperea filmului de ulei, indiferent de conditii: variatii extreme de temperaturi si presiune, dar si acumularea de substante vascoase. Datorita formularii ART, QUARTZ protejeaza toate componentele motorului tau, asigurandu-i conditiile optime de functionare.

Beneficiile QUARTZ cu tehnologia Age Resistance:

 • prelungeste viata motorului tau
 • protectie crescuta cu 18% impotriva acumularii de reziduuri lichide*
 • protectie crescuta cu 64% impotriva uzurii mecanice*

*In medie, comparativ cu media oficala a testelor industriei

 

La TotalEnergies, demersurile permanente pentru inovare inseamna studiu continuu pentru cautarea noilor modalitati de a imbunatati gama-lider de piata Quartz. Numeroase optiuni sunt disponibile atat pentru motoarele noi, cat si pentru cele vechi. Care sunt beneficiile principale?

 • Iti protejeaza motorul impotriva uzurii si coroziunii, prelungindu-i durata de viata
 • Imbunatateste eficienta consumului de carburant datorita gradului scazut de frecare dintre componentele motorului
 • Imbunatateste circulatia combustibilului prin reducerea cantitatii de impuritati
 • Performanta imbunatatita prin crearea unui sigiliu intre piston si cilindru
 • Previne pierderea de putere a motorului si deteriorarea

Gama ELF EVOLUTION – calitate garantata

Elf Sporti

De peste 50 de ani, ELF a fost un brand inovator de succes, asa cum au demonstrat-o victoriile obtinute in competitiile Motorsport. Dupa ani de cercetare si inovatie in competitiile motorsport si numeroase parteneriate cu producatori importanti, ELF isi dovedeste expertiza punand la dipozitia soferilor uleiuri de calitate pentru motorul masinilor.

Produs Norma acea Norma API Tehnologie Indeplineste conditiile pentru:
SPORTI 9 C3
5W-30
C3 SN/CF Tehnologie sintetica VW 502.00/505.01,
MB 229.51, BMW LL-04,
GM Dexos 2.
SPORTI 9 A5/B5
5W-30
A5/B5 SL/CF Tehnologie sintetica FORD WSS-M2C 913-D
(backward compatible
with WSS-M2C 913-C).
SPORTI 9 LONG LIFE
5W-30
C3 SN/CF Tehnologie sintetica VW 504.00/507.00,
MB 229.51, BMW LL-04.
SPORTI 9
5W-40
A3 /B4 SN/CF Tehnologie sintetica VW 502.00/505.00,
MB 229.3, BMW LL-01.
SPORTI 9 C2/C3
5W-30
C2 /C3   Tehnologie sintetica  
SPORTI 7 A3/B4
10W-40
A3/B4 SL/CF Pe baza de tehnologie sintetica  VW 501.01/505.00,
MB 229.1.

 

Uleiurile ELF HTX Classic 

ELF HTX

Cu toate ca suntem permanent preocupati de dezvoltarea celor mai performante uleiuri de motor pentru masinilor viitoare, nu uitam nici de vehiculele iubite de altadata. Utilizarea produselor actuale pentru motoarele masinilor vechi poate provoca daune ireversibile. De aceea, am lansat o gama de uleiuri special concepute pentru masinile clasice.

Gama HTX a fost lansata de TotalEnergies sub brandul Elf si include trei produse in ambalaje vintage. HTX Prestige, HTX Collection si HTX Chrono au fost create in colaborare cu membrii cluburilor masinilor clasice si sunt gata sa intampine toate provocarile motoarelor masinilor de altadata.

HTX Prestige – Potrivita pentru Aston Martin, Jaguar, Bugatti si alte marci clasice, tehnologia din HTX Prestige ajuta la evitarea problemelor de circulatie a uleiului la temperaturi scazute. HTX Prestige SAE 40 este creat special pentru masini produse intre anii 1900 si 1950, in timp ce HTX Prestige 20W-50 prezinta vascozitate crescuta pentru a preveni pierderea de ulei ale masinilor vechi.

HTX Collection 20W-50 – Creat special pentru masinile clasice din anii 1950, acest tip de ulei faciliteaza pornirea motorului dupa perioade lungi de inactivitate si protejeaza impotriva uzurii si defectiunilor chiar si la cele mai inalte temperaturi.

HTX Chrono 10W-60 – Numeroase modele clasice din anii 1980 sunt inca foarte apreciate in intreaga lume, iar acest tip de ulei a fost dezvoltat pentru modele foarte populare precum VW Golf GTI sau Peugeot 250 GTI, dar si Alfa Romeo, Ferrari, Porche si masinile sport Lotus. Este ideal pentru folosirea pe circuit sau pe sosea, oferind protectie in orice conditii si mentinand lubrifierea optima chiar si la acceleratie maxima.

Cu gama de uleiuri HTX, soferii masinilor clasice vor beneficia de:

 • Lubrifianti premium creati special pentru masinile de epoca
 • Protectia motoarelor masinilor clasice importiva uzurii si temperaturilor extreme
 • Consistenta vascoasa a uleiurilor sustine procese precum lubrifierea cu ajutorul aerului in motoarele vechi
 • Dispersie redusa, pentru o mai buna compatibilitate cu filtrele de ulei moderne
 • Ambalaje unice, de colectie, realizate de ilustratorul masinilor clasice Thierry Dubois

Total Glacelf si Coolelf

Coolelf si Glacelf

Stiai ca 22% dintre defectiunile masinilor sunt cauzate de probleme ale sistemului de racire? Cu lichidele de racire Total Glacelf si Coolelf eviti cheltuielile inutile si iti pastrezi masina in forma pentru mai mult timp.

Produsele previn defectiunile motorului, protejeaza impotriva coroziunii si supraincalzirii si ajuta evitarea cheltuielilor mari de intretinere. Acestea sunt dezvoltate in cele mai avansate centre de cercetare din Europa si sunt aprobate de o serie de producatori de masini importanti.

Gama de lichide de racire TotalEnergies include:

 • Total Glacelf SI-OAT – recomandata diluarea pentru utilizarea pe motoarele EURO 6
 • Total Coolelf SI-OAT- solutie de racire pentru motoarele EURO 6
 • Total Coolelf G13 – lichid de racire potrivit pentru majoritatea vehiculelor din grupul VW
 • Total Coolelf FR- potrivit pentru modelele Citroen si Peugeout
 • Total Coolelf FR RD – potrivit pentru modelele Renault si Dacia
 • Total Coolelf ECO BS – economic, gata de utilizare, in conformitate cu standardul britanic 6580
 • Total Glacelf ECO BS – concentrat, recomandata diluarea; produs de asemenea in conformitate cu standardul britanic 6580

Utilizeaza Total Glacelf sau Coolelf pentru sistemul de racire al masinii tale si vei avea parte de:

 • mai mare eficienta a schimbului de caldura
 • protectie impotriva coroziunii si cavitatilor
 • oportunitatea protectiei mediului inconjurator
 • protectia motorului impotriva temperaturilor foarte ridicate
 • protectia motorului impotriva inghetului

Uleiuri pentru cutii de viteze si transmisii

Uleiuri angrenaj

La fel ca motorul, ungerea corespunzatoare a cutiei de viteze este extrem de importanta, pentru a-i asigura performanta optima si protectia impotriva uzurii si defectiunilor. TotalEnergies iti ofera lubrifianti durabili si de inalta calitate, pentru transmisii automate sau manuale, inclusiv optiuni pentru a eficientizarea consumului care te vor ajuta sa economisesti bani si sa protejezi mediul inconjurator.

Ulei pentru transmisii manuale

Gamele Transmission si Transtec iti ofera o selectie de produse perfecte pentru protectia cutiei de viteze impotriva uzurii si defectiunilor. Axle 8 75W-90 si Transmission Gear 9 FE 75W-90 sunt uleiuri ideale pentru lubrifierea puntilor atunci cand doresti sa eficientizezi consumul de carburant, dar sa ai parte si de protectia optima.

Afla mai multe despre produsele pentru transmisie manuala aici.

Ulei pentru transmisii automate

Gamele Fluidmatic si Fluide includ o selectie completa de lubrifianti pentru toate tipurile de transmisii automate, semiautomate, DCT sau CVT. Fluide XLD FE este alegerea perfecta pentru a eficientiza consumul de carburant, intervalele de schimb de ulei si pentru proprietatile antifrictiune.

 Afla mai multe despre produsele pentru transmisie automata aici.

Cu gamele speciale de uleiuri de transmisie TotalEnergies pentru cutii de viteza sau punti, beneficiezi de:

 • costuri de intretinere mai mici datorita extinderii intervalelor de schimb
 • protectie excelenta a cutiei de viteze impotriva coroziunii si defectiunilor – gratie proprietatilor de extrema presiune
 • fluiditate la temperaturi scazute ce determina un consum redus de carburant, chiar si la pornirii la temperaturi mici
 • stabilitate excelenta in utilizare datorita indicelui de vascozitate ridicat
 • compatibilitate crescuta cu filtrele de ulei datorita proprietatilor antispumare
 • optiuni de economisire a carburantului si protectie a mediului