Skip to content

Cum sa alegi uleiul potrivit

Cum sa alegi uleiul potrivit?

Te pregatesti sa schimbi uleiul si te intrebi pe care sa-l alegi dintre cele disponibile pe piata? Alegerea depinde de masina ta.

Uleiul potrivit va corespunde standardelor internationale (ACEA, API, ILSAC, JASO), precum si specificatiilor fiecarui producator (ex. Renault RN0710, PSA B71 2290, BMW LL-04 etc.).

Pentru cea mai buna alegere, verifica mai intai manualul de utilizare al masinii, unde vei gasi tipul uleiului recomandat de producator. Informatiile din manual trebuie sa se potriveasca cu cele de pe eticheta produsului.

De asemnea, alege uleiul a carui viscozitate corespunde nevoilor masinii tale. Viscozitatea este o masura a rezistentei la curgere si este mentionata in doua trepte: o treapta pentru temperaturi joase si una pentru temperaturi inalte.

Total Lubrifiants produce uleiuri ultra-performante. De exemplu, uleiurile Low Saps previn infundarea filtrului de particule, protejand astfel durata de viata a motorului masinii tale. Particulele sunt captate si arse intr-un filtru de particule, reducand cantitatea de emisii poluante eliberate in aer.

Exista si uleiuri Fuel Economy din gama de produse Quartz care ajuta la reducerea consumului de combustibil.

Cand trebuie sa schimbi uleiul? Stabilirea intervalului de schimb de ulei are la baza mai multi factori: recomandarea producatorului, specificata de obicei in kilometri sau ani, si conditiile de trafic cele mai frecvente: urban, rural sau autostrada.

Pentru mai multe recomandari, vino in magazinele TotalEnergies.