Skip to content

Cum sa schimbi lichidul de frana

Schimbarea lichidului de frana trebuie facuta periodic.

Lichidul de frana absoarbe apa din aer. De aceea, temperatura de fierbere scade cu timpul. In aceasta situatie franarea slaba sau chiar lipsa franarii pot interveni oricand. Tocmai de aceea este important sa schimbi lichidul de frana si sa asiguri o functionare optima a sistemului de franare.

Cum adaug lichid de frana? Asigura-te ca nivelul lichidului de frana se afla intre marcajele de MIN si MAX din rezervor. Daca lichidul de frana este sub nivelul de MIN, trebuie sa consulti un mecanic calificat.

Cum sa adaugi si cum sa umpli rezervorul cu lichid de frana? Inainte sa adaugi lichid de frana, trebuie sa stii ca acest lucru nu este necesar. Nu exista consum de lichid de frana. Un nivel scazut de lichid poate fi cauzat si de placute de frane uzate sau o scurgere din sistemul hidraulic. Nu adauga lichid de frana daca rezervorul este gol sau daca pedala de frana atinge podeaua. S-ar putea ca sistemul de franare sa aiba o scurgere. Nu folosi masina pana cand problema nu este rezolvata de un mecanic.

Daca vrei sa afli mai multe...

Care este diferenta dintre lichidul de frana si uleiul de servodirectie?

Acestea sunt realizate din substante diferite si au functii diferite, de aceea ele nu trebuie amestecate. In fiecare an, mii de soferi intampina defectiuni la sistemul de franare (blocarea rotilor sau defectiuni la pedala) doar pentru ca au adaugat ulei de servodirectie in rezervorul pentru lichidul de frane.

La ce este folosit uleiul de servodirectie?

Uleiul de servodirectie este un fluid hidraulic folosit in sistemul de dirijare a masinii. Acesta circula prin furtunuri si prin pompa de servodirectie pentru a preveni scurgerea si coroziunea sistemului, dar si pentru a usura miscarile volanului.

Cum sa schimbi uleiul de servodirectie?

In primul rand trebuie sa localizezi rezervorul de servodirectie. Pe acesta il gasesti in apropierea motorului; este alb sau galben, cu un capac negru. Sterge bine rezervorul inainte de a schimba lichidul si asigura-te ca praful sau murdaria nu intra in contact cu acesta.