Skip to content

Cum sa completezi nivelul uleiului

Cum sa completezi nivelul uleiului?

Te intrebi probabil de ce trebuie sa completezi uleiul de motor? Practic, el extinde durata de viata a motorului, protejandu-l impotriva uzurii care, odata instalata, nu se mai poate remedia. Videoclipul de mai sus iti arata cum sa completezi uleiul de motor, lucru pe care trebuie sa-l faci la fiecare 2.000 de kilometri.

Pasul unu: Verifica nivelul uleiului de motor

Vei avea nevoie de manusi, un prosop de hartie si o palnie. Asigura-te ca masina se afla pe o suprafata plana.

Motorul trebuie sa fie cald si oprit de aproximativ un minut.

Pentru a verifica nivelul uleiului de motor, trage in sus joja de ulei, care de regula e galbena sau portocalie si amplasata langa blocul motor.

Extrage-o cu totul, apoi pune-o la loc. Asteapta cateva secunde inainte sa repeti procesul pentru a verifica nivelul uleiului. Nivelurile minim si maxim sunt marcate la varful jojei. Daca nivelul uleiului este sub minim, completeaza imediat cu ulei de motor. Majoritatea masinilor au o lumina de avertizare la bord. Daca lumina e galbena sau rosie, trebuie sa opresti masina imediat pentru a verifica nivelul uleiului de motor si sa-l completezi daca e nevoie.

Pasul doi: Completeaza uleiul de motor

Asigura-te ca uleiul de motor corespunde recomandarilor producatorului. Verifica manualul masinii pentru mai multe detalii. Apoi, desurubeaza incet capacul rezervorului de ulei pentru a adauga lichid nou. Verifica inca o data nivelul acestuia si repeta procesul de cateva ori pana cand uleiul a atins limita maxima, fara sa o depaseasca, apoi pune la loc capacul rezervorului de ulei.Acum poti conduce in siguranta! Te asteptam in curand pentru mai multe sfaturi legate de uleiul masinii tale.