Skip to content

29/06/2020 News

Victorie pentru Simone Tempestini si Sergiu Itu in Raliul Argesului CATENA - Powered by Peugeot 2020

Debutul sezonului 2020 de raliuri a avut loc in weekend-ul incheiat in judetul Arges, pe unele dintre cele mai interesante drumuri, pline de provocari interesante pentru concurenti. Raliul Argesului a revenit anul trecut in calendarul Campionatului National de Raliuri sub organizarea ACS DTO Rally si a stabilit referinta in standardele de organizare ale unei competitii in Romania.

Competitia a programat sase probe speciale pe durata a doua zile de concurs, timp in care cele peste 60 de echipaje s-au luptat cu cronometrul pe o lungime de aproape 400 de kilometri totali. In prima zi de cursa, pilotii si copilotii au concurat in zona Municipiului Campulung Muscel, pentru ca ziua secunda sa programeze patru speciale rapide si pline de provocari pe Transfagarasan, de la Barajul Vidraru pana in golul alpin, la Cabana Capra.

Raliul Argesului CATENA - Powered by Peugeot 2020 a debutat vineri, cu doua parcurgeri ale noutatii pregatite de organizatori: proba ”Godeni”. Tehnica, de viteza, cu multe provocari pentru echipaje, speciala a reprezentat un inceput excelent de sezon. Simone Tempestini si Sergiu Itu au stabilit de doua ori timpul de referinta si s-au instalat in fruntea clasamentului general FIA vineri seara.

Inscrisi pe ultima suta de metri inaintea timpului limita, Dan Girtofan si Tudor Marza au fost foarte rapizi pe probele speciale de vineri si au ocupat locul secund in clasamentul general provizoriu, fiind urmati in mod surprinzator pe podium de catre Norbert si Francesca Maior. La revenirea pe un Mitsubishi Lancer EVO IX, o masina cu care a concurat multiple sezoane in anii trecuti, echipajul format din Valentin Porcisteanu si Dan Dobre se afla pe patru la finalul primei zile de concurs, in timp ce Alexandru Pitigoi si Anton Avram, la bordul unui superb Porsche 911 GT3, stabileau timpul de referinta in cadrul clasei 12 si urcau pe podiumul clasamentului general open.

Sambata, Transfagarasanul a fost gazda Raliului Argesului 2020, cu patru probe speciale „alergate” atat in urcare, cat si in coborare. Echipajele au parcurs drumul serpuit de pe malul lacului Vidraru, de la baraj pana la Cabana Capra, acolo unde au fost asteptati de cele mai spectaculoase viraje ale competitiei. Dupa ce s-au intors pe acelasi drum, cei mai rapizi piloti si copiloti au fost premiati in cadrul unei festivitati unice, desfasurata pe Barajul Vidraru.

Simone Tempestini si Sergiu Itu au fost, din nou, cei mai rapizi, reusind sa se impuna pe aproape toate probele speciale ale competitiei. Astfel, echipajul Napoca Rally Academy se impune in debutul sezonului 2020 de raliuri si obtine a doua victorie consecutiva in Raliul Argesului. Dan Girtofan si Tudor Marza au mentinut ritmul excelent din prima zi si pleaca de la Pitesti cu argintul cursei, in timp ce Valentin Porcisteanu si Dan Dobre cresc viteza si isi adjudeca ultima treapta a podiumului clasamentului general FIA.

Echipajul frate-sora Norbert si Francesca Maior are un ritm incredibil pe probele speciale, incheie Raliul Argesului 2020 pe locul 4 in clasamentul general FIA si se impune in categoria masinilor cu tractiune fata 2FWD. Al treilea in clasamentul OPEN, cel care ia in considerare toate masinile de concurs, echipajul Alexandru Pitigoi / Anton Avram s-a impus in cadrul clasei 12 la bordul superbului Porsche 911 GT3.

Printre invingatorii Raliului Argesului in diferite clase sau categorii se numara Valentin Porcisteanu si Dan Dobre (clasa RC2N), Mihai Manole si Marc Banca (clasa RC3), Norbert si Francesca Maior (clasa RC4), Adi Iliescu si Rares Badea (clasa 11) si Alexandru Pitigoi si Anton Avram (clasa 12). In cupele monomarca s-au impus Danut si Lucian Budai (Swift Cup si clasa RC5) si Raul Badiu alaturi de Teodor Gabriel Gaina (Cupa Dacia), in timp ce campionatul secund Rally2 a fost adjudecat de Emanuel si Denisa Resiga. Fiind prima etapa a Campionatului National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, Raliul Argesului a avut la start patru masini superbe, cel mai rapid echipaj fiind Gunther Graef/Bogdan Iancu la bordul unui BMW 1602.

Pe parcursul celor doua zile de concurs, fanii au putut urmari Raliul Argesului pe website-ul competitiei si pe multiple pagini de socializare, printre care si Eurosport Romania. Cele mai importante momente ale cursei au fost transmise LIVE, spectatorii de acasa avand la dispozitie peste 4 ore de filmari, insotite de comentariu si interviuri ”la cald” cu concurentii. Cele peste 130.000 de vizualizari unice demonstreaza ca cei aproximativ 5 kilometri de proba speciala transmisi au reprezentat un punct de interes pentru fanii sportului cu motor in weekendul incheiat.

Raliul Argesului CATENA - Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sustinut de Consiliul Judetean Arges, Primaria Municipiului Pitesti si CATENA, cel mai mare lant de farmacii din Romania, detinut de grupul Fildas.

Masina oficiala a Raliului Argesului este oferita de Trust Motors – Importator oficial al marcilor Peugeot, Citroën si DS in Romania.

Parteneri: Total, DTO Rally, Tellur, Hotel & Restaurant Celly.

Parteneri media: KissFM, RallyMax.ro, Autorally.ro.