Skip to content

30/07/2020 News

Trofeul Rasnov powered by Total asteapta 88 de concurenti la linia de start

Cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Total 2020 va reuni la Rasnov 88 de piloti de renume. Daca in celelalte etape numarul de piloti participanti a fost mai mic, iar organizarea evenimentelor a fost ingreunata de pandemia globala, in aceasta etapa ne asteapta o cursa mai ampla si plina de adrenalina. Etapele anterioare ale campionatului au avut loc la Cheile Gradistei, la care au luat startul 57 de participanti si la Resita, cu 69 de participanti.

Valea Cetatii este traseul dintre Rasnov si Poiana Brasov, fiind unul dintre traseele de coasta preferate ale pilotilor. Cei 88 de concurenti vor la parte la competitie vineri, 31 iulie si sambata, 1 august 2020.

Aceasta etapa se anunta a fi o explozie de adrenalina, iar numarul mare de participanti pare a fi un semn ca situatia se imbunatateste pentru lumea motorsportului. In ciuda faptului ca bugetele au fost afectate si la fel si programul concurentilor, acest weekend va veni cu un spectacol automobilistic in forta la Trofeul Rasnov powered by Total.

Il vom vedea in cursa pe Emil Nestor, conducatorul clasamentului in primele doua etape ale capionatului. Acesta va pilota la Rasnov prototipul Normal M20FC. Vor lipsi insa de langa el la linia de start, doi competitori importanti: Lucien Hora, campionul national en-titre al categoriei II, care nu a putut participa nici in etapele anterioare din 2020 si Simone Tempestini, castigatorul de anul acesta al Campionatul National de Raliuri.

Echipa lui Simone Tempestini urma sa ia parte la Trofeul Rasnov, dar din pacate, deplasarea acestora nu a putut fi posibila, din cauza carantinarii pentru 14 zile pentru persoanele care intra din Romania in Italia. Cum acesta este cazul echipei Tempestini, campionul national de raluri nu va putea fi prezent la Rasnov.

Dan Girtofan se afla, de asemenea, in situatia de a nu putea participa la Trofelul Rasnov, desi intentiona sa dea curs etapelor de viteza in coasta din acest an. Girtofan a fost nevoit sa isi regandeasca programul datorita condensarii calendarelor competitionale de coasta si raliu din acest an si a timpului necesar pentru a-si pregati masina pentru macadam, in cadrul Raliului Sibiului. Acesta spera sa revina in cursa de coasta catre finalul sezonului.

Competitia va fi totusi una stransa pentru Nestor, alaturi de care vor participa la Rasnov diferite prototipuri ale clasei CN/E2-SC, pilotate de Dani Oțil (Radical SR4), Emil Ghinea (Norma M20 F), Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 Evo), Octavian Ciovică (Radical SR8). In fruntea categoriei I se afla liderul Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo), care se va „alerga” contra competitorilor sai, Alin Luca (Porsche 911 GT3 Cup) si Alex Mirea (BMW M2 CS). Asadar, competitia nu va fi lipsita de emotii si rasturnari de situatie.

Trofeul Rasnov powered by TOTA va debuta vineri, 31 iulie cu trei sesiuni de recunoastere, urmate de doua runde de antrenamente cronometrate, la 14:45, respectiv 16:45. In functie de rezultatele antrenamentelor, concurentii se vor alinia la start sambata, 1 august. Dupa inca doua urcari de recunoastere, vor incepe mansele de concurs, incepand cu orele 13:00, respectiv 15:00.

Din pacate, prezenta spectatorilor este restrictionata la etapa Trofeul Rasnov powered by TOTAL, in conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Tineretului si Sportului si al Ministerului Sanatatii privind competitiile sportive in aer liber.

Pentru a consola fanii de motorsport in fata masurilor nationale si internationale privind prezenta la competitiile auto, organizatorii si sportivi, cu sprijinul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, ofera un suport inedit: transmisia LIVE a masnelor din ziua de concurs (sambata 1 august). Puteti urmari transmisiile pe paginile de Facebook ale organizatorilor si FRAS. Asteptam cu nerabdare reintoarcerea spectatorilor in etapele urmatoare!

Total Romania este alaturi de organizatorii Trofeului Rasnov powered by Total, in calitate de partener principal, cu traditie in sustinerea Auto Blic.