Skip to content

29/04/2029 News

Traseul Tematic Pădureni.

TotalEnergies Marketing Romania anunță colaborarea strânsă și suportul acordat Asociației Protecția Naturii Covasna pentru implementarea proiectul Traseul Tematic Pădureni. Acest parteneriat are ca scop promovarea conservării naturii și a biodiversității în zona comunei Pădureni. Acest proiect este unic în România și include ca element central Lacul Moacșa-Pădureni, una dintre principalele atracții turistice din zonă.
Proiectul Traseul Tematic Pădureni reprezintă o inițiativă ambițioasă de creare a unei experiențe educative și recreative, cu accent pe observarea a 30 de specii de păsări din situl Bodoc-Baraolt. Cu o lungime de 4,3 km şi o diferență de nivel de 200 m, traseul va fi dotat cu indicatoare, 15 panouri informative și trei zone de popas unde vor fi amplasate canapele și mese pentru vizitatori.

Unul dintre principalele obiective ale organizatorilor este promovarea proiectului în rândul elevilor din județul Covasna și organizarea de vizite în cadrul cărora copiii să învețe despre biodiversitate, natură și importanța protejării speciilor rare de păsări. Un astfel de exemplu de pasăre rară este barza neagră, protejată de Uniunea Internațională Pentru Conservarea Naturii – IUCN. Prin intermediul acestui proiect, se dorește nu doar familiarizarea participanților cu frumusețea și diversitatea naturii, ci și cultivarea unui spirit activ de conservare și responsabilitate ecologică. În viziunea TotalEnergies Marketing Romania, adoptarea unor reguli ecologice și cultivarea unei atitudini de respingere față de încălcările acestora sunt aspecte cruciale pentru dezvoltarea unei comunități conștiente și responsabile în ceea ce privește protejarea mediului.

Această colaborare reprezintă un exemplu remarcabil de implicare a sectorului privat în proiecte cu impact pozitiv asupra mediului și comunității locale. TotalEnergies Marketing Romania rămâne angajată în sprijinirea inițiativelor care promovează durabilitatea și protejarea mediului.