Skip to content

17/10/2021 News

TotalEnergies și Veolia își unesc forțele pentru a dezvolta productia generațiilor următoare de biocombustibili

Total Romania SA devine TotalEnergies Marketing Romania SA

Paris, 6 iulie 2021 - TotalEnergies și Veolia și-au unit forțele pentru a accelera dezvoltarea cultivării microalgelor folosind CO2. Cei doi parteneri își vor pune la dispoziție know-how-ul pentru a dezvolta un proiect de cercetare timp de patru ani la biorefineria La Mède, operată de TotalEnergies, cu scopul de a produce biocombustibili pe termen lung.

Prin procesul de fotosinteză, microalgele se dezvolta in prezenta luminii solare și a CO2-ului din atmosferă sau din procesele industriale. Când ajung la maturitate, pot fi transformate în biocombustibili de generație viitoare, cu un continut redus de carbon.

Ca parte a proiectului, va fi creată o platformă de testare pentru a compara diferite sisteme inovatoare pentru creșterea microalgelor și pentru a le identifica pe cele mai eficiente.

Prin urmare, Veolia va contribui cu expertiza proprie în:

Sectorul apei, pentru a optimiza gestionarea mediului acvatic al microalgelor,

Dezvoltarea biomasei de alge, ca soluție eficientă pentru captarea CO2-ului.

TotalEnergies, în sinergie cu liniile de afaceri dezvoltate pe amplasamentul La Mède, va contribui cu expertiza proprie în:

Cultivarea și rafinarea biomasei, pentru a produce biocombustibili cu performante avansate,

Tehnologii de captare și utilizare a CO2-ului.

„Suntem încântați să ne unim forțele cu Veolia pe amplasamentul La Mède, pentru a accelera dezvoltarea sistemelor de cultivare a microalgelor folosind CO2, în scopul producerii de biocombustibili de generație viitoare. Biocombustibilii vor permite clienților TotalEnergies să reducă amprenta de carbon și, astfel, să contribuie la ambiția companiei de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050. ”, a declarat Marie-Noëlle Semeria, Chief Technology Officer la TotalEnergies.

„Acest parteneriat unic permite TotalEnergies și Veolia să accelereze ciclul de producție al unei energii alternative promițătoare, care este vitala pentru a proteja planeta. Cu acest proiect, Veolia poate contribui prin expertiza tehnică proprie în optimizarea și asigurarea tratamentelor biologice într-un context global care va avea un impact pozitiv asupra transformării ecologice. Acest parteneriat este un exemplu excelent al capacităților de inovare in domeniul ecologiei, pe care Veolia dorește să le ofere clienților săi ca răspuns la schimbările climatice ", a declarat Philippe Seberac, director tehnic și științific la Veolia."