Skip to content

17/10/2021 News

TotalEnergies și Uber își unesc forțele pentru a accelera tranziția către mobilitatea electrică urbană

Total Romania SA devine TotalEnergies Marketing Romania SA

Paris, 29 iunie 2021 - TotalEnergies și Uber au colaborat astăzi pentru a accelera tranziția utilizatorilor Uber către mobilitatea electrică, oferind suport pentru conversia vehiculelor și acces mai ușor la punctele de încărcare. Acest parteneriat vizează Franța pentru început, cu posibilitatea de a se extinde in alte țări europene.

Uber și-a stabilit obiectivul ca până în 2025 sa inregistreze vehiculele electrice in proportie de 50% pe platforma sa franceză, folosita în prezent de 30.000 de utilizatori, ca parte a angajamentelor sale pe termen lung, de a deveni complet electric în Europa și America de Nord până în 2030. Între timp, TotalEnergies este deja puternic implicata în tarifarea serviciilor și infrastructurilor în marile orașe europene și în toată Franța, în special în Paris.

Prin urmare, TotalEnergies va elibera șoferilor, care utilizează în prezent aplicația Uber și sunt echipate cu vehicule electrice sau hibride plug-in, un card TotalEnergies care le oferă acces la punctele de încărcare situate în stațiile de service și în rețelele de încărcare EV pe care le operează. Vor avea acces la 20.000 de puncte de încărcare în Franța până la sfârșitul anului 2021 și mai mult de 75.000 până în 2025. În plus, TotalEnergies și Uber vor colabora, tinand cont de obiceiurile și modul de a calatori ale utilizatorilor, pentru a determina locațiile optime pentru viitoarele hub-uri și site-uri de încărcare.

De asemenea, acestor utilizatori li se va oferi posibilitatea de a se alătura „Clubului”, programului de loialitate TotalEnergies și de a beneficia de asistența gratuită pentru un an întreg, care include o gamă largă de servicii, inclusiv asistență rutieră pentru vehiculul lor electric sau hibrid plug-in.

 În cele din urmă, utilizatorii vor avea acces privilegiat la o ofertă internă cu asistență administrativă gratuită, concepută pentru a încuraja instalarea unui punct de încărcare electric acasă, indiferent dacă locuiesc într-un condominiu sau în locuințe individuale.

„Suntem încântați de această colaborare pentru a sprijini utilizatorii Uber - și dincolo de aceștia, clienții lor - în tranziția către o mobilitate electrică mai accesibilă și mai sigură. Angajamentul nostru este să le oferim servicii care să răspundă așteptărilor lor, cu garanția unui sistem adaptat. împărtășim cu Uber aceleași ambiții de a atinge neutralitatea carbonului și de a sprijini orașele în transformarea mobilității și reducerea emisiilor de carbon. " a declarat Guillaume Larroque, director general TotalEnergies Marketing France.

„Acest parteneriat cu TotalEnergies este o piatră de temelie în angajamentul nostru de a ajunge la 50% vehicule electrice până în 2025 și de a sprijini utilizatorii VTC în tranziția lor către vehicule electrice. Expertiza companiei și gradul de acoperire a rețelei sale de încărcare vor ajuta la eliminarea unora dintre obstacolele pe care șoferii le-ar putea întâlni și le va permite să facă mai usor trecerea la vehiculele electrice", a declarat Laureline Serieys, directorul general Uber Franța.

Infrastructura de încărcare: primul obstacol al utilizatorilor în calea tranzitiei la vehiculul electric

Lipsa infrastructurii de încărcare este adesea citată de utilizatori ca un obstacol major în calea tranziției către vehiculele electrice.

Un șofer parcurge în medie 250 de kilometri pe zi. Autonomia mașinilor electrice de astăzi le permite să parcurgă această distanță zilnică, cu respectarea unei conditii esențiale: existenta unei rețele eficiente de stații de încărcare, accesibile si în condiții bune de utilizare (locație, timp de reîncărcare, prețuri competitive) . Un șofer nu trebuie să refuze niciodată o călătorie de teamă de a nu rămâne fără baterie.