Skip to content

09/09/2022 News

TotalEnergies proiect VIA

Despre TotalEnergies

TotalEnergies este o companie energetica de talie mondiala, care produce și comercializează energia la scara globala, energie obținută din petrol și biocombustibili, gaze naturale și gaze obținute din surse regenerabile și electricitate. Cei 105.000 de angajați ai noștri sunt dedicați producerii energiei, care este din ce în ce mai accesibila, mai curata, mai fiabila și disponibila cât mai multor oameni. Activa în peste 130 de tari, Compania TotalEnergies pune dezvoltarea durabila în centrul tuturor proiectelor și operațiunilor sale, pentru a contribui la bunăstarea tuturor utilizatorilor.

 

Despre Marketing & Services

Segmentul de afaceri Marketing & Services al TotalEnergies oferă clienților săi o gamă largă de produse și servicii - produse petroliere, biocombustibili, puncte de încărcare electrica și servicii conexe pentru vehicule electrice si pe gaz pentru transportul rutier și maritim - care sa raspunda nevoilor de mobilitate zilnica si care sa reduca amprenta de carbon. În fiecare zi, peste 8 milioane de clienți vizitează cele 16.000 de stații de alimentare din întreaga lume. Fiind numărul patru în lume în producerea si comercializarea lubrifianților, proiectăm și vindem produse de înaltă performanță destinate sectoarelor auto, industrial și maritim. Și pentru a oferi cel mai bun răspuns nevoilor clienților noștri, ne imbunatatim constatnt forța de vânzare, rețeaua logistică internațională și oferta noastră diversă. Operăm în 107 țări, unde cei 31.000 de angajați sunt aproape de toți clienții noștri.

 

Despre Afiliatele locale:

TotalEnergies este prezentă în România de mai bine de 20 de ani prin activitatea sa de comercializare si productie de lubrifianți (1998). Astăzi TotalEnergies este prezentă in Romania de 4 companii - Hutchinson, TotalEnergies Marketing Romania, AS24 Romania și TotalEnergies Global Services Bucharest - situate între București și împrejurimile Brașovului.

La sfârșitul anului 2021, Compania avea 1.379 de angajați.

 

Afiliata Hutchinson are sediul in Cristian langa Brasov, specializata in productia componentelor auto antivibratii si etansare. Cifra de afaceri în 2021 a fost de 78,2 milioane USD.

 

Afiliata TotalEnergies Marketing Romania, gestionează trei linii de activitate: lubrifianți, bitum și fluide speciale,  biroul comercial central in Bucuresti, fabrica de productie lubrifianti in Cristian - Brasov, depozit de stocare bitum in Ozun-Covasna.

Vânzările inregistrate în 2021 au ajuns la 106 kt și reprezintă 15% din piața românească, atât Lubrifianți, cât și Bitum.

 

AS24 Romania are sediul în București și administrează o rețea de 63 de stații automate (2 tip COCO, 9 tip DOCO și 52 tip acceptare DODO), destinate profesioniștilor din transportul rutier.

 

TotalEnergies Global Services Bucharest a fost înființată în 2017 pentru a dezvolta în România unul dintre cele 3 centre de servicii financiare ale Total Global Financial Services, alături de cele din Franța și Filipine. În 2021, TGSB a desfășurat operatiuni pentru aproximativ 125 de entități (EP, RC, MS) în aproape 46 de țări din Europa și Africa.

 

Proiectul VIA

Accidentele rutiere reprezintă principala cauză de deces în rândul tinerilor. Fundația TotalEnergies a dezvoltat, în consecință, un program mondial de educație în domeniul siguranței rutiere, care vizează tinerii cu vârsta între 10 și 18 ani. Cu sprijinul Parteneriatului Global pentru Siguranța Rutieră (GRSP), scopul este de a ajunge la 100.000 de participanti, în trei ani, mai întâi în Franța, Camerun și India, iar apoi în alte țări. Profitând de activitatile locale intense ale TotalEnergies, programul este dezvoltat în parteneriat cu profesori și educatori care lucrează în inima comunităților lor, scopul fiind acela de a oferi soluții care să reflecte pericolele din viața reală.

De ce?

o 1,35 milioane de decese în accidente rutiere anual

o La fiecare 24 de secunde cineva moare în trafic

o Cea mai frecventă cauză de deces la tinerii între 5-29 de ani

o Numărul în continuă creștere din 2000 în Africa, Asia și Europa de Est

• Obiectiv: 100.000 de participanți în întreaga lume până în 2022; conștientizarea siguranței rutiere și adaptarea comportamentului traficului (șoferi, pietoni) pentru o mai bună siguranță rutieră

• Program implementat în 31 de țări până în prezent (majoritatea în Africa + câteva în Asia Pacific, Argentina, iar recent - Europa); România este prima țară din Europa în care este implementat

• Alte cifre: 376 școli și 576 clase implicate; 24.358 copii implicați; 4.584 de ore de formare efectuate

 

 

Proiectul VIA în România

• Siguranța și mai ales Siguranța Rutieră este un subiect de actualitate pentru România, suntem printre primii în Europa la numărul de accidente mortale (de două ori media europeană) și printre ultimii la calitatea drumurilor. Credem în importanța educației rutiere și dorim să ne implicăm și să creăm conștientizare pe această temă

• Este prima ediție a acestui proiect local – ne adresăm copiilor (8-11 ani), pentru că educația rutieră trebuie să înceapă devreme și credem că acestia pot crea impact și asupra părinților șoferi

• Lucrăm în parteneriat: TotalEnergies, Fundația TotalEnergies, Asociatia E.D.I.T.

• 19 septembrie – 4 noiembrie (7 săptămâni): mergem la 30 de școli (București + Ozun și Cristian), la 6.000 de copii

• 2 intervenții în școli fiecare: 1. Discuții de conștientizare a siguranței rutiere + 2. Concurs de desene cu mesaje de siguranță rutieră

• Cele mai bune desene desemnate câștigătoare vor fi promovate în mai multe moduri, cu impact online și fizic, pe stradă