Skip to content

16/08/2022 News

TotalEnergies Marketing Romania a adoptat un ursuleț al Sanctuarului Libearty Zărnești

TotalEnergies Marketing Romania a adoptat un ursuleț din Sanctuarul Libearty Zărnești

TotalEnergies Marketing Romania a adoptat-o pe lui Brigitte, locatarul cu numărul 100 al Sanctuarului Libearty Zărnești. Libearty este cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor, din Europa. Prin acest proiect au fost salvați peste 130 de urși de la o viață de coșmar, plină de abuzuri, în cuști minuscule față de nevoia de spațiu a unor astfel de animale, prizonieri între gratii ruginite și cu ciment sub tălpi, în loc iarbă. Sanctuarul de la Zărnești dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațăre, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară.

Povestea lui Brigitte, ursul care zâmbește aproape tot timpul este una cu final fericit. Brigitte avea doar 4 luni când a ajuns în sanctuar, în primăvara anului 2018. Micuța ursoaică a ajuns la Libearty după ce a fost găsită de un grup de oameni, la marginea pădurii. Crezând inițial că este un cățel în căutare de mâncare, aceștia au petrecut toată ziua cu ea, iar mai apoi au luat-o acasă. Nu a durat mult până și-au dat seama ca este de fapt… un pui de urs. Au salvat-o de la moarte, fiind mult prea mică pentru a supravieţui pe cont propriu în pădure. Fără mamă, ar fi fost sfâşiată de alte animale sălbatice sau ar fi murit de foame.

La solicitarea autorităților, puiul de urs a ajuns în Sanctuarul Libearty, unde a fost hrănit și îngrijit. Chiar și numele lui Brigitte are o poveste specială, fiind inspirat de celebra actriță Brigitte Bardot, o bună prietenă a urșilor încă de la deschiderea Sanctuarului! Actrița și-a dat binecuvântarea cu privire la folosirea numelui său.

Echipa TotalEnergies Marketing Romania se implică activ în diverse inițiative de mediu, iar protejarea biodiversității, prin susținerea proiectului “Salvarea urșilor captivi” și adopția unui urs din cadrul Sanctuarului Libearty Zărnești, ne oferă bucurie și satisfacție că putem contribui la o inițiativă atât de frumoasă. Mulțumim autorităților locale și Sanctuarului Libearty Zărnești pentru munca depusă și pentru dezvoltarea celui mai mare proiect de salvare, îngrijire și bunăstare a ursului brun din Europa!