Skip to content

22/09/2019 News

TOTAL Transilvania Rally pune inca o data Clujul pe harta internationala a motorsportului

Se anunta spectacol TOTAL la Transilvania Rally 2019. Cea mai importanta competitie de motorsport din Romania, etapa internationala Tour European Rally si in acest an, aduce la Cluj-Napoca, in perioada 26-28 septembrie, protagonisti ai motorsportului European.

Despre eveniment

TOTAL Transilvania Rally, powered by Ford se va desfasura in perioada 26-28 septembrie, la Cluj.  Distanta va fi de 147 de kilometri cronometrati (10 probe speciale) pentru concurentii din Campionatul National de Raliuri si cel pentru Vehicule Istorice, dar si peste 78 de kilometri (5 probe speciale) pentru echipajele din Rally 2.

Transilvania Rally a devenit in 2017 etapa europeana din campionatul Seriei TER - Tour European Rally.

 

t

 

Total Transilvania Rally powered by Ford incepe joi, 26 septembrie, la ora 19:30, cu o intalnire cu pilotii si o sesiune de autografe pe esplanada din fata stadionului Cluj Arena, ca mai apoi, in aceeasi locatie, de la ora 20:30, sa aiba loc startul festiv. Cu shakedown-ul programat vineri pe drumul de langa Floresti, intre orele 9:00 si 13:30, raliul propriu-zis va debuta pe 27 septembrie, la ora 15:00, cand prima masina de concurs va parasi parcul de service de la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Prima speciala, „Capusu Mare”, lunga de 25 de km, se va desfasura pe urcarea de pe fosta proba Dangau, urmata de speciala „Belis” si o proba reintrodusa dupa aproape 10 ani, „Marisel”, care are loc pe o distanta de peste 11 km, intre localitatile Belis si Marisel. Dupa o oprire in parcul de service, prima zi de concurs se incheie cu deja clasica si mult asteptata proba „Floresti”, cu farmecul ei aparte, pe timp de noapte, sub lumina reflectoarelor, care aduce de fiecare data mii de fani aproape de campionii lor.

A doua zi de concurs va purta masinile pe 6 probe speciale: o trecere pe „Belis”, urmata imediat de „Dangau”, care va fi o adevarata provocare pentru sportivi prin prisma celor peste 30 de km cronomerati, ca mai apoi prima bucla sa se incheie cu o noua parcurgere a probei „Floresti”.

 A doua bucla a zilei programeaza o noua trecere pe „Dangau”, care va fi si Power Stage-ul raliului, si ultima trecere pe proba „Floresti”, ca mai apoi spectacolul sa fie garantat la „Super Speciala” din jurul stadionului Cluj Arena si a Salii Polivalente, care debuteaza sambata, putin dupa ora 15:00, cu Rally 2, si continua, de la ora 16:18, cu Rally 1, in direct la PRO X. Festivitatea de premiere a Total Transilvania Rally powered by Ford este programata sambata, 28 septembrie, la ora 19:30, la Cluj Arena.

 

Evenimente conexe

 

Pe toata durata raliului, publicul se poate delecta cu o serie de evenimente conexe motorsportului pe esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalenta, inclusiv vor putea trai experiente culinare unice in cadrul Food Truck Rally, de joi si pana duminica.

In cursul zilei de joi, copiii vor avea parte de jocuri distractive, demonstratii sportive, concursuri cu premii, toate in cadrul Transilvania Rally Kids, in intervalul orar 16:00 – 19:00. Tot joi, incepand cu ora 20:00, va invitam sa vedeti cum pilotii isi vor etala abilitatile de bucatari sub indrumarea lui Chef Adi Hadean in cadrul Cooking Show by De Longhi, iar sambata, de la ora 14:00, doamnele si domnisoarele pot participa la ineditul si distractivul “Cros Pe Tocuri” organizat in colaborare cu Clubul Sportiv Atletic Cluj.

Mai multe informatii puteti gasi aici: https://transilvaniarally.ro/   

 

Traditia Motorsport

Traditia TOTAL in zona de motorsport a inceput acum 45 de ani, cu sute de succese si numeroase titluri de campioni mondiali FIA, asigurandu-ne ca uleiurile noastre de motor ofera cea mai buna performanta.

De la conditiile extreme din desert, la terenul accidentat din munti, la circuitele de raliu pline de adrenalina, Total a trecut prin toate. Cursele motorsport sunt laboratorul final pentru dezvoltarea produselor de maine destinate automobilelor. Furnizam echipajelor si organizatorilor produse si servicii de o calitate exceptionala. Garantam pilotilor protectia optima a motoarelor, performanta si fiabilitatea acestora. In acest fel, eforturile echipelor de Cercetare & Dezvoltare deschid calea spre victorie!