Skip to content

17/10/2021 News

Total Energies introduce un combustibil 100% regenerabil la cursa 24h Le Mans in Campionatul Mondial de Anduranta FIA (WEC)

Total Romania SA devine TotalEnergies Marketing Romania SA

Le Mans, 20 august 2021 – TotalEnergies a dezvoltat pentru competițiile motorsportun un combustibil 100% regenerabil, care urmează să fie introdus începând din sezonul viitor in Campionatul Mondial de Anduranta FIA (WEC), 24h Le Mans 2022 și Campionatul European Le Mans Series (ELMS).

Concurența este un factor cheie pentru inovație: constrângerile extreme întâlnite în cursa de anduranta - durata cursei și numarul ridicat de kilometri - impun în mod constant dezvoltarea unor combustibili cu performanță superioară, care, totuși, trebuie să abordeze și noile provocări ridicate de tranziția energetică și de protejearea mediului.

Acest combustibil 100% regenerabil oferit de TotalEnergies va fi produs pe bază de bioetanol *, obținut din reziduuri ale industriilor viticole si agricole franceze și din ETBE produs la rafinăria TotalEnergies Feyzin de lângă Lyon (Franța) din materii prime provenite și din economia circulară. Acest combustibil ar trebui să permită reducerea imediată a cel puțin 65% din emisiile de CO2 ale mașinilor de curse. Denumit „Excellium Racing 100”, acest combustibil deschide un nou capitol pentru toți actorii implicați în tranziția energetică a cursele motorsport de Anduranta. Va avea toate calitățile necesare pentru un combustibil de curse și va îndeplini cerințele producătorilor de automobile, precum și cele mai recente criterii FIA pentru combustibili durabili, prin valorificarea expertizei TotalEnergies Additives si Fuels Solutions.

Această echipă a proiectat special „Excellium Endurance”, combustibilul utilizat anul acesta la cursa 24h Le Mans 2021, care contine deja 10% bioetanol. "Ambiția noastră este să fim un jucător major în tranziția energetică și să ajungem, impreuna cu toti membrii societatii, la zero emisii de carbon până în 2050, ", a declarat Patrick Pouyanné, președinte și CEO al TotalEnergies. „TotalEnergies își susține clienții și partenerii în evoluțiile acestora, aplicându-și astfel strategia pentru sportul cu motor: combustibili lichizi durabili, electricitate, baterii, hibridizare, hidrogen.

 Biocombustibilii neconventionali au un rol de necontestat în a ajuta sectorul transporturilor pentru reducerea emisiilor de CO2 Acest combustibil 100% regenerabil, care va fi pus la dispoziție în curse cu motor imediat după 2022, este o ilustrare perfectă. Pe măsură ce devenim o companie furnizoare de energie la scara larga, pista de curse este mai mult ca niciodată un laborator de testare pentru TotalEnergies. "Jean Todt , Președintele FIA, a declarat: „Cursele de anduranță, prin natura lor, au constituit întotdeauna o platformă excelentă de cercetare și dezvoltare și este o etapă importantă pentru Campionatul Mondial de Anduranță FIA in tranzitia  spre combustibili 100% durabili. Obiectivul major al FIA este de a implementa surse de energie durabile în portofoliul său de discipline sportive cu motor, deschizând astfel calea spre reducerea emisiilor de CO2, reflectând perfect strategia noastră de Pista - Cale de rulare, precum și mișcarea FIA PurposeDriven.

”Pierre Fillon, președintele Automobilului Club l'Ouest a spus: „Creșterea gradului de conștientizare a problemelor sociale și de mediu în ultimii ani a condus lumea automobilelor spre a reflecta profund asupra acestor aspecte.
24h Le Mans a fost un loc de joacă experimental pentru inovație încă de la prima cursă din 1923 și această nouă dezvoltare interesantă este în perfectă armoniecu principiile noastre fondatoare. Partenerul nostru de lungă durată TotalEnergies își canalizează expertiza în dezvoltarea soluțiilor durabile. Acest nou combustibil , complet regenerabil, este o dovadă a angajamentului nostru sincer față de CSR. Când vine vorba de dezvoltare durabilă, continuăm să ne perfectionam, tinandu-ne promisiunea de a juca ne juca pana la capat rolul nostru în tranzitia spre mobilitatea durabilă.

”Frédéric Lequien, CEO FIA WEC & ELMS, a comentat:„ Este extrem de încurajator faptul că prin crearea unui combustibil 100% regenerabil TotalEnergies deschide un capitol provocator pentru toti cei implicati. Cred cu tărie că WEC și ELMS sunt locul de joacă ideal pentru TotalEnergies pentru a testa noul său combustibil inovator Excellium Racing 100. Cursele de anduranță sunt testul suprem pentru toate produsele legate de utilizarea cailor de rulare și suntem încântați că TotalEnergies ne-a ales campionatele și cursa Le Mans pentru a ajuta la lansarea acestui nou produs de ultimă generație. ”

Din 2018, TotalEnergies este partenerul și furnizorul oficial de combustibil al Automobile Club l'Ouest (ACO), creatorul și organizatorul cursei 24h Le Mans. TotalEnergies împărtășeste valori comune cu ACO: pionieratul și gustul pentru performanță . De la debutul ei, cursa 24h Le Mans este un laborator pentru dezvoltarea automobilelor: securitate, evoluția motorizărilor și combustibililor, aerodinamism, reducerea consumului de combustibili, hibridizare ... introducerea viitoarea a unui combustibil 100% regenerabil va completa acest parteneriat între TotalEnergies și ACO în promovarea noilor energii. Partener in furnizarea de hidrogen pentru echipa ACO H24 Racing, TotalEnergies a proiectat și construit prima stație mobilă de alimentare cu hidrogen, pentru a sprijini Misiunea H24 în competiția în care este angajată.