Skip to content

19/07/2020 News

Simone Tempestini si Sergiu Itu obtin o noua victorie in Raliul Perla Harghitei Tess 2020 powered by Total

Cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri Betano 2020 s-a incheiat cu desemnarea echipajului castigator, format din Simone Tempestini si Sergiu Itu! Runda inedita a avut loc in data de 17 iulie si probele speciale pe 18 iulie. Competita s-a desfasurat in judetele Brasov si Harghita.

Raliul a constat in comasarea a doua raliuri indragite din calendarul traditional, desfasurat in jurul Brasovului in prima zi (17 iulie) si in Odorheiul Secuiesc in cea de-a doua zi (18 iulie). Comasarea a doua raliuri a fost o decizie originala a organizatorilor, pentru buna desfasurare a evenimentului, in ciuda dificultatilor create de coronavirus. In competitie au luat parte 70 de masini de top R5. Echipa castigatoare se bucura de al doilea succes stagional, cu Skoda Fabia R5 folosita si la Arges.

Echipajul campion in exercitiu s-a impus sambata in Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, castigand 10 dintre cele 11 probe speciale. Daca ne referim la timpi absoluti insa, echipa a castigat doar 9 probe. Una dintre probele speciale l-a avut drept castigator pe Dodo Pitigoi, cu mentiunea ca acesta a concurat la National 12, clasa care nu puncteaza in ierarhia FIA. Inediul competitiei a fost dat de probele speciale din jurul Brasovului, desfasurate in prima zi a raliului. Aceste probe au oferit participantilor o spectaculoasa experienta a intrecerii pe asfalt. Cea de-a doua zi le-a pregatit acestora cunoscutele probe speciale ale Raliului Perla Harghitei, inclusiv Power Stage la Lueta. 

Echipajul Napoca Rally Academy format din Simone Tempestini si Sergiu Itu si-a adjudecat victoria incontestabila. Pe locul secund s-a clasat echipa Dan Girtofan/Tudor Marza, situatie identica cu Raliul Argesului. Pe ultima treapta a podiumului s-au aflat Bogdan Marisca/Karoly Borbely. Campionii en-titre ai juniorilor, Norbert si Francesca Maior, au repetat performanta din runda precedenta, fiind si echipa clasata pe locul secund in power stage dupa Simone Tempestini/Sergiu Itu.

Rezultatele complete ale competiției: http://live.fras.ro/results/raliul-perla-harghitei-tess