Skip to content

08/10/2020 News

Record de participare la ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă!

Nu mai puțin de 88 de concurenți vor lua startul în ultima etapă a sezonului 2020 din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Trofeul Opel din Poiana Braşov, care se va desfăşura între 10 și 11 octombrie. 
Se înregistrează, astfel, un record de prezenţă pentru actualul an competiţional în prima divizie.

Cele două manşe de concurs ale Trofeului Opel powered by Total sunt programate între orele  14 şi 18, urmând să fie transmise în direct pe TV de SportExtra şi online de canalul de YouTube al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Accesul publicului este restricţionat din cauza contextului global actual. 

Highlightul etapei va fi, cu siguranță, încercarea lui Emil Nestor (Norma M20FC) să bată al şaselea record consecutiv şi să îşi ia revanşa după abandonul din 2019 de la Poiana Braşov. Atunci, victoria i-a revenit bulgarului Stefan Stoev (Silver Car EF10), care va fi prezent şi de această dată, fiind pregătit pentru a-şi apăra trofeul.

Nu vor lipsi nici următorii doi clasaţi pe podiumul diviziei maşinilor de competiţie, Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO) şi Costi Stratnic (Dacia STCC. De asemenea, sunt înscrişi și primii trei clasaţi de la Categoria I: Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), deja campion încă de la Baia Mare, Alex Mirea (BMW M2) şi Alin George Luca (Porsche 911 GT Cup).

Runda finală de viteză în coastă a atras şi piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri Betano. Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), Cristi Dolofan (Citroen C3 R5), Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3 Max), Gabriel Ene (Ford Fiest R2), Andrei Caşcaval (Subaru Impreza N14), Mihai Manole (Renault Clio R3) şi Victor Supuran (Suzuki Swift) sunt doar o parte dintre cei care anul acesta au fost prezenţi în special la raliuri şi se vor duela și pe Drumul Poienii.

Grupa E2-SH va avea cel mai mare număr de concurenţi, nu mai puţin de 30 din totalul de 88, pe locul secund clasându-se Grupa A, cu un total de 21 participanţi. După ce până acum a concurat numai pe Citroen, Ciprian Lupu va lua startul în premieră pe un VW Golf 6GTI. Singurul român care a terminat pe podium anul trecut în runda finală, Bogdan Cuzma, va fi prezent şi de această dată, cu Mitsubishi Lancer EVO 9.

Şi la Istorice prezenţa va fi numeroasă, cu 8 maşini de epocă, dintre care 4 vor fi în divizia Dacia Revival. În premieră, Sorin Ghişoi (VW Golf E) nu va mai fi singurul participant de la Electrice, urmând să se dueleze cu Andrei Barbu (Mini Cooper E).

Sâmbătă, între 09:30 şi 18:00 vor avea loc manşele de recunoaşteri şi antrenamente libere, iar duminică între 09:00 şi 12:30 vor fi ultimele manşe de recunoaşteri.

Total este partener principal al Trofeului Opel.