Skip to content

Peugeot si 208 HYBRID FE

PEUGEOT SI TotalEnergies, PARTENERI PENTRU 208 HYBRID FE

Pe 10 septembrie, Frankfurt International Motor Show si-a deschis portile si a prezentat noul Peugeot 208 HYbrid FE. 

Misiune reusita pentru TotalEnergies si Peugeot! 

In mai putin de 15 luni, TotalEnergies si Peugeot au atins si au depasit obiectivele initiale ale prototipului: 46g/km emisie de CO2 si doar 8 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100km/h.
In timpul conferintei de presa de deschidere, domnul Picat, directorul executiv al Peugeot, a anuntat rezultatele finale ale proiectului 208 HYbrid FE certificat de UTAC: „46 g de CO2 si 1.9 L la 100 km! Acest proiect realizat in stransa colaborare cu TotalEnergies arata ca posibil sa ajungeti la un consum de 2L la 100 km”. 

Potrivit lui James Foxall de la Telegraph, performantele modelului Peugeot 208 HYbrid FE sunt „remarcabile”. 

Vezi mai jos imaginea masinii prezentata la Frankfurt:

Peugeot 208 HYbrid FE

 

Istoricul proiectului 

In martie 2013, la Geneva, noul prototip a fost lansat si prezentat in cadrul Salonului Auto! 
In august 2013, proiectul a ajuns la echipele Peugeot si TotalEnergies, care au lucrat luni de zile la crearea acestui prototip de care acum pot fi mandri cu adevarat. 

Cele doua companii si-au combinat capacitatea de inovare intr-un proiect revolutionar: modelul 208 HYbrid FE (economia de combustibil si Fun & Efficient). Obiectivele principale ale masinii au fost: emisii scazute de CO2 (46 g CO2 / km) si performante de viteza (numai 8 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h). 

Pana in prezent au existat vehicule cu un consum redus si vehicule de inalta performanta. Pentru prima data, aceste doua calitati se regasesc in acelasi vehicul.

 

Dezvoltarea unui nou ulei 

Eforturile de imbunatatire a caracteristicilor reologiei si de reducere a frecarii generate de utilizarea unui lubrifiant 0W-12 ne-au permis sa obtinem o economie de combustibil suplimentara de 2% comparativ cu referintele curente, stabilite la 0W-20. In functie de tipul motorului, acest lucru inseamna o economie de 5 % in comparatie cu un ulei de 10W-40. Mai mult, pentru a reduce impactul global al emisiilorde CO2, acest ulei este fomulat utilizand uleiuri de baza biodegradabile.