Skip to content

Citroen

TotalEnergies SI CITROËN: MAI PUTERNICI IMPREUNA

Citroen - partener

 

2018: sarbatorim 50 de ani de parteneriat

Asocierea dintre Citroen si TotalEnergies s-a facut pentru prima data in anii ’60, cand TotalEnergies a inceput sa produca lubrifiantii pentru masinile DS, pentru a elimina problemele de ardere si ancrasare.

Astazi, parteneriatul dintre cele doua comapanii a ajuns la scara industriala si globala si se bazeaza pe lucrul in echipa si pe schimbul de experienta in domeniul inovatiei tehnologice, comertului si motorsportului.

CERCETARE SI DEZVOLTARE

Citroën si TotalEnergies au transformat programele de cercetare intr-o prioritate. Inca de la inceputul parteneriatului, departamentul de Cercetare si Dezvoltare si-a concentrat atentia asupra conceperii lubrifiantilor de inalta performanta pentru motoarele Citroën. Colaborarea dintre TotalEnergies si echipele de cercetare si dezvoltare din cadrul Citroën a creat o gama speciala de lubrifianti care ajuta la protectia motorului tau si la reducerea emisiilor de CO2: QUARTZ INEO FIRST.

INDUSTRIE

Inca din 1968, de la inceputul parteneriatului, TotalEnergies a sustinut dezvoltarea industriala a Citroën pe cinci continente, furnizand o gama variata de lubrifianti auto, printre care uleiuri de motor, lubrifianti si lichide hidraulice pentru suspensie. Incepand din 2012, QUARTZ INEO FIRST 0W-30 este uleiul de referinta pentru echipamentele de origine, folosit pentru majoritatea masinilor marca Citroën.

VANZARI SI TEHNOLOGIE

Inca din primele activitati impreuna ca echipa, TotalEnergies a contribuit la succesul Citroën prin asigurarea suportului logistic, comercial si tehnic. Pe langa productia de lubrifianti de inalta performanta, TotalEnergies ofera sesiuni de fromare si programe de prezentare a produselor si instrumente specifice de promovare si comunicare pentru reteaua de vanzari Citroën.

MOTORSPORT

Puterea parteneriatului dintre TotalEnergies si Citroën este reprezentativa mai ales in domeniul sporturilor cu motor: de la Raliul din 1969 pana la Campionatul Mondial de Raliuri 2012 (la finalul caruia Sebastien Loeb si Daniel Elena au castigat cel de-al noualea titlu de piloti, iar Citroën a castigat cea de-a opta victorie in cadrul Campionatului Mondial al Constructorilor).

Ambele brand-uri au obtinut succese impresionante pe parcursul acestei calatorii. Evenimentele au permis ca TotalEnergies sa-si testeze lubrifiantii in conditii extreme si sa asigure performanta optima pentru vehiculele Citroën.

TotalEnergies si Citroën au castigat, de asemenea, 3 ani la rand in cadrul WTCC, de cand au inceput sa concureze impreuna in 2014.

Performanta Citroen