Skip to content

29/07/2019 News

Oaspeti din Bulgaria la Cupa Mediasului TOTAL

Conform listei de inscrieri publicata in termenul prevazut de regulamentul competitiei, pentru Cupa Mediasului TOTAL si-au exprimat dorinta de a participa 79 de piloti: 56 pentru Campionatul National de Viteza in Coasta si 23 pentru Campionatul National de Viteza in Coasta Divizia 2. Lista de inscrieri cuprinde, pe langa nume consacrate de piloti romani si trei piloti din Bulgaria, pregatiti sa ia startul in urbea transilvana.

 

Este vorba despre pilotii Nikolay Zlatkov, Petkov Manolov si Pavel Shenkov. Pilotul Nikolay Zlatkov este cunoscut iubitor de viteza in coasta din tara, dat fiind faptul ca a mai participat la o etapa de coasta pe drumul de Poiana in 2017. Si atunci si acum, pilotul bulgar va pilota binecunoscutul Audi S1 preparat de el. Bulgarul are in palmares numeroase victorii nationale si internationale culminand cu un titlu European de viteza in coasta la categoria 3-E1.

Petkov Manolov este un fost practicant de sporturi de apa (caiac si sporturi extreme), iar de pilotaj s-a apucat cand si-a cumparat prima masina Subaru. De aici pana la prima masina de curse de aceeasi marca nu a fost decat un pas, pe care l-a facut in 2016, cand la bordul unui Subaru WRC N12 a participat, printre altele, si la Raliul Sibiului.

Singura informatie despre cel de-al treilea pilot bulgar, Pavel Shenkov, este faptul ca acesta va pilota un automobil Lada avand un motor de 1300 cmc si evident cu puntea motoare pe spate. Avand in vedere “antecedentele“ spectaculoase ale altor piloti care au evoluat la noi in tara cu acest gen de automobil, nu ne poate duce cu gandul decat la spectacol la Cupa Mediasului TOTAL.

 

 

Evenimentul automobilistic care se va desfasura in acest sfarsit de saptamana la Medias nu duce lipsa nici de parteneri sustinatori. Asa cum am amintit, alaturi de compania TOTAL Romania – partener principal al evenimentului, alaturi de Primaria Medias prin domnul Primar Gheorghe Roman si Consiliul Local Medias - parteneri si coorganizatori si nu in ultimul rand alaturi de inimosii anfitrioni ai etapei, i-am numit pe pilotii medieseni Ovidiu Dulacioiu si Florin Rosca, au venit doua companii locale, in calitate de parteneri oficiali. Este vorba despre companiile SN Deco Group – decoratiuni din inima Transilvaniei si BAT Medias.

 

Compania SN Deco Group comercializeaza produse de design interior si exterior si desfasoara activitati de productie, import si achizitii la nivel international in acest domeniu de activitate. “2018 a fost anul in care ne-am alaturat ca si parteneri oficiali Campionatului National de Viteza in Coasta Divizia 2 – Cupa Mediasului. In acest an impartasim bucuria de a aduce Cupa Mediasului TOTAL in calendarul principalului Campionat de Viteza in Coasta a Romaniei. Uram pe aceasta cale mult succes tuturor pilotilor inscrisi in concurs.“ a declarat domnul Uwe Draser, Administrator SN Deco Group.

 

BAT Medias S.A. este o companie cu o traditie indelungata in executia de sisteme de transport si distributie a gazelor naturale, dezvoltandu-se intr-o zona in care exploatarea gazelor naturale a transformat municipiul Medias intr-unul din principalele centre care a stat la baza dezvoltarii industriei romanesti.

 

De-a lungul intregii sale activitati, BAT Medias S.A. a colaborat in numeroase proiecte in special cu companii nationale din domeniul energiei, printre care Transgaz, Romgaz, Petrom si Conpet, in prezent fiind implicati in proiecte majore privind modernizarea sistemului de transport al gazelor naturale din Romania sub deviza “BAT Medias, calea spre energie“.

 

“Ne-am hotarat ca in acest an sa sustinem adrenalina, viteza si indemanarea, specifice acestui sport si suntem onorati ca putem contribui la performanta de a inscrie Cupa Mediasului in calendarul oficial al Campionatului National de Viteza in Coasta. Dorim mult succes pilotilor si organizatorilor acestei competitii pline de vitalitate si culoare!“ a declarat domnul Gabriel Bucur, Director General BAT Medias.

 

Inscrierile pentru Cupa Mediasului TOTAL s-au incheiat luni. Asa cum aminteam la inceputul comunicatului, pe lista de inscrieri sunt 79 de piloti. Se mai pot primi cereri de inscriere doar pana Vineri, 02 August, dar cu plata dubla a taxei de inscriere.

 

Lista de inscrieri a Cupei Mediasului TOTAL:

 

• Lista de inscrieri (PDF)

Pentru iubitorii acestui gen de curse pe sosea reamintim programul competitiei Cupa Mediasului TOTAL si restrictiile de circulatie ce se impun pentru buna desfasurare a evenimentului:

Vineri, 02 August 2019

Verificari administrative si tehnice

Piata Corneliu Coposu

15:00 – 19:00

 

Sambata, 03 August 2019

Recunoastere 1 CNVCD / Recunoastere CNVC2D

De la 09:00

Recunoastere 2 CNVCD / Antrenament Cronometrat CNVC2D

De la 11:00

Recunoastere 3 CNVCD / Concurs 1 CNVC2D

De la 14:30

Antrenament Cronometrat 1 CNVCD / Concurs 2 CNVC2D

De la 16:30

Antrenament Cronometrat 2 CNVCD / Concurs 3 CNVC2D

De la 18:30

 

Duminica, 04 August 2019

Recunoastere 4 CNVCD / Recunoastere CNVC2D

De la 09:00

Recunoastere 5 CNVCD / Concurs 1 CNVC2D

De la 11:00

Concurs 1 CNVCD / Concurs 2 CNVC2D

De la 14:30

Concurs 2 CNVCD / Concurs 3 CNVC2D

De la 16:30

Festivitatea de premiere

Piata Corneliu Coposu

De la 19:30

 

Circulatia rutiera va fi restrictionata dupa cum urmeaza:

 

In Municipiul Medias:

  • Str. Baznei, sectorul marginit de Str. Nucului si indicatorul de iesire din Medias pe DN 14A
  • Str. Hula Veche, sectorul marginit de intersectiile cu Str. Baznei si Str. Codrului

DN 14A intre km 2+800 si 5+800

Sambata, 03 August 2019, in intervalele orare: 07:30 – 13:00 si 14:00 – 20:00.

Duminica, 04 August 2019, in intervalele orare: 07:30 – 13:00 si 14:00 – 19:00.

 

Cupa Mediasului TOTAL  este organizata de Clubul Sportiv Auto Blic Brasov in parteneriat cu Primaria Municipiului Medias prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinuta de TOTAL Romania, in calitate de partener principal.

 

Parteneri oficiali: SN DECO GROUP si BAT Medias.

 

Automobilele oficiale pentru Cupa Mediasului TOTAL sunt puse la dispozitie de Compania GAMMIS Medias.

 

Cupa Mediasului TOTAL este sustinuta de Primaria si Consiliul Local Medias si este sprijinita de Inspctoratul Judetean de Politie – Serviciul Rutier Sibiu si Politia Municipilui Medias, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Sibiu prin Sectia de Jandarmi Medias.

 

Parteneri media: Radio Ring, Nova TV, Tribuna Sibiului, Monitorul de Medias, www.autorally.ro.

 

Informatii si rezultate: www.fras.ro, www.autorally.ro, Facebook: Cupa Mediasului 2019 – Campionatul national de viteza in coasta.

 

Biroul de presa Cupa Mediasului TOTAL