Skip to content

12/03/2019 News

Trofeul SERUS - Rasnov da startul sezonului de Viteza in Coasta

In 2019 se implinesc cinci ani de cand Trofeul SERUS deschide sezonul in Campionatul National de Viteza in Coasta DUNLOP. Astfel, in weekend-ul 07 – 08 Aprilie, zgomotul de motoare revine pe binecunoscutul traseu ”Valea Cetatii” din Rasnov, judetul Brasov, pentru prima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta DUNLOP din calendarul competitional al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Organizat de clubul sportiv Auto Blic din Brasov, cea de-a cincea editie a Trofeului SERUS va alinia la start tot ce are ramura de coasta a automobilismului romanesc la inceput de primavara si de sezon. "Avand in vedere traditia editiilor precedente, suntem pregatiti sa gazduim la Rasnov peste 100 de piloti in primul sfarsit de saptamana al lunii aprilie" a declarat Cristian Andrei directorul organizatoric al evenimentului. "Ca in fiecare an, fiind organizatorii primei etape, avem sarcina sa implementam toate noutatile noului sezon din punct de vedere al regulamentelor, dar si sa oferim un standard ridicat de organizare ca baza de plecare in noul sezon." a continuat Cristian Andrei.

Odata deschise inscrierile, ne putem astepta sa-i avem la start pe campionii si castigatorii editiilor trecute, alaturi de tinerii piloti care doresc sa acceada in ”campionatul mare”, dupa un sezon petrecut la divizia secunda. O noutate confirmata 100% este prezenta la start a multiplului campion, Lucien Hora, la bordul automobilului cu care a scris istorie in ultimii ani, Lola B99 / 50.

 

Suntem siguri ca surprizele si noutatile vor continua. Asta daca ii luam in calcul si pe pilotii de raliu, pentru care nu ar strica un test cu circulatie inchisa, in vederea pregatirii startului in Campionatul National de Raliuri DUNLOP, care va debuta cu Raliul Argesului Catena, in perioada 03 – 04 Mai.

In masura in care cererile de inscriere vor sosi la organizator, lista de inscrieri va fi la dispozitia publicului iubitor de acest gen de intreceri. Si apropo de publicul spectator. Organizatorii se asteapta ca iubitorii de motorsport sa fie prezenti la Rasnov in numar la fel de mare ca in editiile trecute sau de ce nu, in numar si mai mare, avand in vedere spectacolul care se intrevede la orizont. Pentru spectatori vor fi amenajate zone speciale si sigure de vizionare, iar ca noutate pentru etapa rasnoveana va fi un microbuz pentru deplasarea publicului din parcarea Cetatii Rasnov pana pe traseul de concurs. Transmisii live, studio TV si radio cu rezultate live sunt alte ingrediente pe care niciun fan adevarat nu trebuie sa le rateze ramanand acasa in weekendul 06 – 07 Aprilie 2019.

Trofeul SERUS este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brasov, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinut de Service Auto SERUS alaturi de TOTAL Romania, in calitate de parteneri principali.

Parteneri oficiali: PRO-X, KONVEKTA, OMNIAISIG, CYCLON MOTORSPORT, ZIZIN – APE MINERALE, SILNEF SECURITY.

Trofeul SERUS este sustinut de Primaria si Consiliul Local Rasnov si este sprijinit de Inspectoratul Judetean de Politie – Serviciul Rutier Brasov, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov, Brigada Mobila de Jandarmi Brasov.

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti Brasov, News BV.

Informatii si rezultate: www.fras.ro, www.autorally.ro, Facebook: Trofeul Serus Rasnov.

 

Circulatia publica rutiera pe DN 1E Rasnov – Poiana Brasov va fi restrictionata dupa urmatorul program:

  • Sambata, 06 Aprilie 2019, in perioada 08:00 – 18:30;
  • Duminica, 07 Aprilie 2019, in perioada 08:00 – 18:00.

Dan Terea
Ofiter de presa Trofeul SERUS Rasnov