Skip to content

03/08/2020 News

Hattrick pentru Emil Nestor, castigatorul Trofeului Rasnov powered by Total

In acest weekend a avut loc cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Total 2020, etapa Trofeului Rasnov. Emil Nestor este castigatorul detasat al competitiei, fiind la cea de-a treia victorie consecutiva a sezonului. Alaturi de Nestor pe podiumul Trofelui Rasnov powered by Total au urcat Silviu Dumitrescu si Mihai Leu.

Dupa succesul din primele doua etape, la Cheile Gradistei si la Resita, Emil Nestor a fost considerat favorit in lupta pentru Trofeul Rasnov. Acesta a obtinut cei mai buni timpi inca din mansele de recunoastere si antrenamente, precum si in cele doua manse de concurs, pilotand prototipul Norma M20FC. Indeaproape l-a urmat Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), care a ocupat locul secund in ambele manse de concurs de la Rasnov, la o diferenta cumulata de peste 12 secunde fata de Nestor.  
 

In premiera, Mihai Leu a urcat pe podimul clasamentului OPEN, pilotand o masina din categoria GT, un Ferrari 458 Challenge Evo. Performanta lui Mihai Leu este excelenta, chiar si in conditiile avantajoase pentru acesta ale abandonului lui Dani Otil (Radical SR4) si ale problemelor lui Octavian Ciovica (Radical SR8), ambele situatii fiind declansate in a doua mansa de concurs. Mihai Leu a ocupat cea de-a treia pozitie si in prima mansa de concurs, in care i-a avut pe cei doi piloti drept rivali.

Victoria la clasa E2-SH+3000 a fost revendicata de catre Costi Stratnic (Dacia STCC), cu mai putin de doua secunde de podiumul clasamentului OPEN, fiind urmat de Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), respectiv de Razvan Dragomir (Silver Car S2). Pentru prima data, Razvan Dragomir a ajuns pe podiumul clasei CN/E2-SC.

Daca pentru categoria GT a fost preconizata victoria lui Mihai Leu, care de altfel a reusit acesta performanta cu brio, competita pentru locul secund al acestui segment se anunta a fi dezbatuta intre Alex Mirea (BMW M2 CS) si Alin Luca (Porsche 911 GT3).

Cu toate acestea, surpriza etapei a fost oferita de Eduard Cozma (Audi R8 GT), care a ocupat pozitia a doua la GT si pozitia a saptea la OPEN, urmat in ambele clasamente de Alin Luca.

Istvan Soos a pilotat o masina noua in acest sezon, un Mitsubishi Lancer Evo IX si a castigat la Rasnov grupa A, ocupand pozitia a noua in clasamentul general. Alex Mirea a completat top 10 OPEN si nu a urcat pe podiumul GT de aceasta data.

Grupa N a fost castigata de catre Claudiu Erhan (Mitsubishi Lancer Evo IX), iar Bogdan Rusea (Renault Megane) si-a adjudecat victoria la categoria masinilor cu doua roti motrice (F2). Categoria vehiculelor istorice a fost castigata de Gunther Graef, pilotand un frumos BMW 2002.

Competitia plina de adrenalina revine la finalul lunii august, la Baia Mare, cand va avea loc cea de-a patra etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Total 2020.