Skip to content

04/11/2019 News

Gala Tranzit 2019

Total Romania a fost partener al evenimentului Gala Tranzit, conferinta organizata de revista Tranzit la Cluj-Napoca, Grand Hotel Italia, pe 1 noiembrie, care a precedat ceremonia de premiere a celor mai eficienti operatori de transport si logistica din Romania.

Unul dintre cele mai importante subiecte dezbatute a fost „Blocajul platilor, un indicator mai important de urmarit decat profitul”.

Prelungirea de la an la an a termenelor de plata pentru serviciile de transport, in paralel cu cresterea costurilor cu forta de munca, combustibil si taxe de drum, au dus la diminuarea posibilitatilor de a mai face investitii in dezvoltarea afacerii, transportatorii devenind mai degraba ibstitutii de finantare neoficiale.

Anul acesta, si pe fondul scaderii volumelor de transport si, implicit, al tarifelor de transport, firmele din industrie se confrunta cu un risc mare si mediu de intrare in insolventa.

Transportatori premiati in trecut de revista Tranzit, consultanti in transporturi, asigurari si furnizori de servicii financiar-bancare incearca sa analizeze costurile cauzate de intarzierile la plata ale serviciilor de transport si gradul de risc al afacerii de transport la acest moment in Romania, precum si sa propuna solutii pentru reducerea, pe cat posibil, a expunerii financiare pe unul sau mai multi clienti de transport, concomitent cu evitarea “teparilor”.

 

Alte subiecte dezbatute in cadrul conferintei au fost:

Barometrul pietei de transport de marfa si logistica din Romania

  • Evolutie parc auto
  • Evolutie tarife de transport in raport cu parcul auto (evolutie economica si impactul electrificarii in evolutia industriei automotive)
  • Evolutie legislativa (in principal, Pachet Mobilitate)
  • Criza soferi

Cum schimba Brexit evolutia pietei transporturilor din Romania?

  • Cum facem transporturi bilaterale Romania-UK?
  • Transporturile terta-tara care ating UK au nevoie sau nu de autorizatii de tip CEMT?  

Dezvoltarea pietei de logistica dictate de cresterea comertului online si de scaderea din automotive

  • Cum va influenta electrificarea si digitalizarea industria automotive si, implicit, activitatea de logistica pentru acest sector?
  • Cum se vede evolutia industriei automotive la final de 2019 si la ce ne asteptam pentru 2020?
  • Criza de forta de munca impulsioneaza logistica industriala. Ce provocari aduce productia pentru logisticieni?
  • In ce masura comertul electronic va compensa anul acesta si urmatorul scaderea industriei de logistica provenita din automotive?