Skip to content

24/03/2019 News

FLUIDE EV: Total Quartz si Total Rubia. Lubrifianti Pentru Masini Electrice

Noile game de lubrifianti pentru masini electrice Total Quartz si Total Rubia

Constrangerile pentru protejarea mediului si regulile care rezulta din ele obliga astazi industria auto sa inoveze constant si in acelasi timp sa raspunda cat mai fidel asteptarilor utilizatorilor legate de calitate si performanta.

La TOTAL, suntem intotdeauna aproape de clientii nostri pentru a dezvolta solutii specifice care sa vina in intampinarea nevoilor lor si sa le garanteze operarea si intretinerea optima a vehiculelor si echipamentelor.

Ca partener de incredere al producatorilor de masini, TOTAL isi doreste sa devina lider in furnizarea energiei responsabile. Acest lucru explica angajamentul nostru de a livra performanta sustenabila si solutii tehnice orientate catre consumator. Scopul nostru este sa promovam o mobilitate mai „curata”, atat pentru oameni, cat si pentru mediu.

Dupa mai multe luni de cercetare si dezvoltare, suntem mandri sa anuntam ca am dezvoltat doua noua game inovatoare de produse care intampina nevoile producatorilor de masini si ii ajuta sa construiasca masini electrice si hibride din ce in ce mai eficiente. Aceste fluide de inalta performanta ajuta masinile sa functioneze la standarde optime din momentul productiei si pana la ultima perioada din ciclul de viata.

PROVOCARILE PIETEI DE VEHICULE HIBRIDE SI ELECTRICE

Abordarea industriei auto in fata sistemelor de propulsie cu energie regenerabila sau alternativa

Tranzitia catre o energie mai curata impune astazi numeroase restrictii si reguli ce au un impact mai mare ca niciodata asupra industriei auto. Pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de inovare constanta.

Din cauza preocuparii constante in ceea ce priveste consumul de carburant, care impune standarde din ce in ce mai stricte pentru nivelul dioxidului de carbon, oxizilor de nitrogen, hidrocarburilor nearse, masinile hibride si electrice sunt din ce in ce mai utilizate. Acestea reprezinta urmatorul mare pas in tehnologia auto.

Costurile bateriilor au scazut cu 75% in ultimii cinci ani, iar sistemele de propulsie revolutionare ofera performanta imbunatatita. Industria auto a prins trendul si dedica mare parte din cheltuielile de cercetare si dezvoltare masinilor electrice.

 

Masinile electrice, o piata a viitorului

In 2017 existau pe soselele din intreaga lume aproape trei milioane de masini electrice. Conform anumitor scenarii, pana in 2030, vanzarile in acest segment vor reprezenta intre 10 si 50% din piata de automoturisme. Unii producatori au anuntat chiar stoparea productiei de modele Diesel. Aceste previziuni vor putea deveni realitate doar daca masinile electrice isi imbunatatesc performanta in ceea ce priveste autonomia si viteza de incarcare.

Fluidele nu au fost o preocupare-cheie in design-ul masinilor hibride si electrice pana acum, dar astazi producatorii cauta noi produse care sa ii ajute sa tina pasul cu noile cerinte. Aceste fluide nu sunt doar esentiale pentru lubrifierea si racirea noilor tipuri de sisteme de propulsie si transmisii, ci si pentru reglarea temperaturii bateriei masinii si al altor elemente electronice.

 

FLUIDELE PENTRU MASINI ELECTRICE TOTAL QUARTZ SI TOTAL RUBIA: DOUA NOI GAME DE PRODUSE PENTRU MASINI HIBRIDE SI ELECTRICE

După mai multe luni de cercetare si dezvoltare, Total, un jucator major pe piata de lubrifianti, a lansat doua game de fluide speciale create pentru a intampina nevoile masinilor electrice si hibride: TOTAL QUARTZ EV FLUID pentru autoturisme si TOTAL RUBIA EV FLUID pentru vehicule grele.

Pe masura ce masinile hibride si electrice devin din ce in ce mai puternice, iar bateriile si vitezele de incarcare se imbunatatesc, fluidele standard nu mai pot tine pasul.

TOTAL QUARTZ EV si TOTAL RUBIA EV sunt primele game de fluide de pe piata care raspund cerintelor specifice ale acestor vehicule, precum si restrictiilor ce tin de componentele electrice, termice si de frecare.

 

Provocarea unei industrii in schimbare are nevoie de inovatiile producatorilor de vehicule

Tinand cont de schimbarile profunde care transforma industria auto, dar si mizele politice si economice implicite, Total a anticipat nevoile emergente ale pietei inca din stadiile incipiente si a inceput sa dezvolte noi tipuri de fluide care sa intampine asteptarile producatorilor de automobile. Multumita implicarii constante in cercetare si dezvoltare, Total poate oferi acum doua noi game de fluide care vor ajuta producatorii sa dezvolte masini hibride si electrice din ce in ce mai eficiente, pastrandu-le in conditii optime.

 

Fluide cu proprietati tehnice specifice pentru o durata de viata incomparabila

Noile restrictii tehnice pentru electrificarea vehiculelor impun dezvoltarea unor fluide care sa indeplineasca urmatoarele proprietati:

 

Proprietati Dielectrice

Fluidele utilizate pentru masinile electrice necesita proprietati de izolare electrica. Fluidul trebuie sa poata preveni formarea arcului electric avand in vedere ca va fi in proximitatea componentelor electrice si electronice ale vehiculului. Proprietatile dielectrice trebuie sa ramana stabile de-a lungul timpului in ciuda conditiilor dificile de operare: temperaturi ridicate, oxidare, umiditate, abraziune.

 

Compatibilitatea cu alte materiale

Fluidul si noile componente ale masinii electrice vin in contact direct. De aceea, fluidul trebuie sa fie compatibil cu diferite tipuri de materiale pentru a evita consecinte precum umflarea, ruperea sau coroziunea. Cuprul este un material cheie pentru aceste aplicatii. Conductivitatea electrica ridicata il face sa fie principalul component utilizat in firele electrice, bobine si alte piese. De aceea, este foarte importanta folosirea unui fluid care sa aiba o compatibilitate excelenta cu piesele din cupru.

 

Proprietati termice

Componentele electronice si motorul electric trebuie sa opereze intr-un anumit interval de temperatura. Operarea la o temperatura mai inalta reduce durata de viata a masinii, eficienta si puterea. Componentele sunt supuse efectului Joule, care presupune disiparea caldurii in energie electrica. Fluidul trebuie sa asigure, astfel, evacuarea eficienta a caldurii la temperaturi de pana la 180°C.

 

Functii standard de lubrifiere si proprietati de frecare

Pentru a proteja diferitele parti mecanice ale acestor noi sisteme de propulsive, fluidele ofera lubrifiere standard care pastreaza sistemul in miscare in timp ce limiteaza uzura, oxidarea si coroziunea. Acestea ofera, totodata, proprietati de frecare optime necesare pentru schimbarea usoara a vitezei la masinile hibride.

 

Total Quartz EV Drive R:

Ofera o tehnologie specifica pentru noua generatie de reductoare ale grupului de transmisii electric

 • Confera durabilitatea cutiilor de viteze si transmisiilor care ruleaza la viteze foarte mari
 • Prezinta proprietati optime antispumare si de eliberare a aerului in intregul ciclu de viata al vehiculelor.
 • Asigura pompabilitate excelenta, chiar si la temperaturi scazute.

Total Quartz EV Drive MP:

Creat pentru reductoare, motoare electrice si componente electronice

 • Protejeaza impotriva electricitatii statice si de scurtcircuit.
 • Ofera un control optim al temperaturii (chiar si in timpul incarcarii rapide)
 • Asigura compatibilitatea cu bobinele din cupru si materialele din polimeri
 • Prezinta proprietati antiuzura excelente.

Total Quartz EV Battery:

Fluid de inalta performanta pentru managementul termic al bateriei

 • Protejeaza importiva electricitatii statice si de scurtcircuit
 • Ofera o rezistenta crescuta la oxidare
 • Asigura protectie crescuta impotriva riscului de propagare a focului
 • Mentine o vascozitate scazuta in timpul ciclului de viata al masinii pentru un schimb caloric eficient.

Total Quartz EV AMT:

Lubrifiant de inalta performanta pentru transmisiile automate manuale ale masinilor hibride

 • Asigura compatibilitatea cu bobinele din cupru si materiale din polimeri
 • Ofera un control optim al temperaturii
 • Protejeaza impotriva electricitatii statice si de scurtcircuit
 • Prezinta proprietati antiuzura excelente
 • Mentine un confort excelent al manevrarii cutiei de viteze si durabilitatea componentelor sale

Total Quartz EV-AT:

Lubrifiant de inalta calitate pentru transmisii hibride Step-AT

 • Asigura compatibilitatea cu bobinele din cupru si materiale din polimeri
 • Ofera controlul optim al temperaturii
 • Protejeaza impotriva electricitatii statice si de scurtcircuit
 • Prezinta proprietati antiuzura excelente
 • Mentine proprietati de frecare excelente

TOTAL LUBRIFIANTS: DEDICAT MOBILITATII MAI CURATE

Dupa mai multe luni de cercetare si dezvoltare, Total, un jucator major pe piata de lubrifianti, a lansat doua game de fluide speciale create pentru a intampina nevoile masinilor electrice si hibride: TOTAL QUARTZ EV FLUID pentru autoturisme si TOTAL RUBIA EV FLUID pentru vehicule grele.

Pe masura ce masinile hibride si electrice devin din ce in ce mai puternice, iar bateriile si vitezele de incarcare se imbunatatesc, fluidele standard nu mai pot tine pasul.

TOTAL QUARTZ EV si TOTAL RUBIA EV sunt primele game de fluide de pe piata care raspund cerintelor specifice ale acestor vehicule, precum si restrictiilor ce tin de componentele electrice, termice si de frecare.