Cum ar trebui sa fie depozitati lubrifiantii?
Este foarte important cum sunt depozitati lubrifianții. Acest lucru determina nivelul lor de puritate si performanta initiala. Depozitati, lubrifiantii ar trebui sa fie:
- Protejati: Adapostiti intr-o zona inchisa si ventilata; in caz contrar, ambalajul ar trebui cel putin sa fie acoperit si protejat de intemperii. Pentru a evita poluarea accidentala, butoaiele de ulei ar trebui sa fie depozitate orizontal, iar cepurile ar trebui sa fie pe laturile lor. Aeratoarele / uscatoarele de aer montate pe butoaie si rezervoare protejeaza mai bine uleiul impotriva umiditatii.
- Prietenosi cu mediul. Ambalajul trebuie plasat pe rezervoarele de depozitare ale caror volume au fost stabilite in conformitate cu reglementarile locale în vigoare.
- Etichetati corect: numele produselor stocate trebuie sa fie clar vizibile pentru a preveni erorile de manipulare. Informatiile despre datele livrarii lubrifiantilor si aplicarea regulii FIFO (Primul primit, primul folosit) vor asigura ca lubrifiantii din depozit nu expira. Uleiurile speciale (biodegradabile, uleiuri de calitate alimentara, uleiuri pentru prelucrarea metalelor etc.) trebuie depozitate in zone speciale, clar identificate.
- Eficienti: tipurile de ambalaje si cantitatile de produse depozitate trebuie selectate pe baza utilizarii si a resurselor logistice disponibile
- Functionali: ar trebui sa existe suficient echipament pentru distribuirea lubrifiantilor (canistre si pompe de vaselina) astfel incat produsele sa nu fie amestecate. Ar trebui sa existe sisteme de filtrare pentru a elimina orice poluant din ulei inainte de top-up-uri sau umpleri.