Skip to content

31/01/2022 News

ELF și Signatech-Alpine își reînnoiesc parteneriatul în Campionatul Mondial de Anduranță FIA

alpine

Paris, 17 ianuarie 2022 - ELF și Signatech-Alpine și-au reînnoit parteneriatul în Campionatul Mondial de Anduranță FIA (WEC) până la sfârșitul anului 2023. Echipa Alpine ELF Endurance Team își propune să obțină victoria în categoria Hypercar - categoria de vârf a disciplinei – la cele șase curse programate in sezonul 2022, inclusiv la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Din 1968, lubrifianții ELF au fost legați de traiectoria sportivă a mărcii Alpine. Un parteneriat recompensat cu titlul de Constructori in Campionatul Mondial de Raliuri din 1973 (șase victorii, inclusiv la Monte Carlo), un titlu dublu Piloți și Constructori în 1974 în Campionatul European de Mașini Sport și o victorie prestigioasă la  cursa de 24 de ore de la  Le Mans în 1978.

Vicecampioană în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță 2021, Alpine ELF Endurance Team  s-a distins anterior la categoria LMP2 cu două titluri de campion european (2013, 2014), două trofee în FIA WEC(2016, 2019) și trei victorii la cursa de 24 de ore de la  Le Mans (2016, 2018, 2019).

Anul acesta, Alpine ELF Endurance Team, la fel ca toate echipele înscrise în toate probele Campionatului Mondial și European de Anduranță FIA (Federația Internațională de Automobilism), va folosi Excellium Racing 100, noul combustibil 100% regenerabil dezvoltat de TotalEnergies.

„De mai bine de cincizeci de ani, ELF și Alpine împărtășesc aceeași pasiune pentru excelența tehnologică și pentru competiție, iar pentru compania noastră este o plăcere să extindă parteneriatul brandului ELF cu Signatech și Alpine la cel mai înalt nivel al Campionatului Mondial de Anduranță  FIA.” declară Thierry Pflimlin, director general de marketing și vânzări al TotalEnergies. „Această competiție oferă o platformă de expoziție  ideală pentru a prezenta gamele de lubrifianți ELF și noul combustibil 100% regenerabil dezvoltată de TotalEnergies, care sunt sinonime cu performanță, fiabilitate, reducerea consumului si emisiilor. Sporturile cu motor fac parte din ADN-ul mărcii ELF, care a câștigat peste 80 de titluri mondiale în toate disciplinele”.

„Mai mult decât un parteneriat, relația de încredere dintre ELF și Signatech-Alpine a devenit de-a lungul timpului o adevărată poveste de familie construită  în jurul unor valori și ambiții comune”, declară Philippe Sinault, director general al Signatech și director al echipei Alpine ELF Endurance Team. „Suntem, prin urmare, încântați să extindem acest parteneriat care ne va permite, în fața unei concurențe din ce în ce mai mari, să acceptăm provocarea Campionatul Mondial de Anduranță FIA în baza argumentelor tehnice și sportive solide. Echipa Team își propune să obțină victoria în 2022, începând cu deschiderea sezonului, pe 18 martie, în Statele Unite, cu circuitul Sebring .”