Skip to content

28/08/2019 News

The Distinguished Gentleman’s Ride Bucuresti

DGR, eventul global caritabil dedicat luptei impotriva bolilor masculine, se va desfasura anul acesta pe data de 29 septembrie in Bucuresti.

Ride-ul va decurge concomitent, la aceasta data in peste 700 de orase din 110 tari.

Vor participa peste 130.000 de rideri in aceeasi duminica (29 sept.) iar tinta pentru strângerea de fonduri de anul acesta este de 7 milioane USD.

Din 2012 si pâna azi s-a reusit colectarea a peste 18,5 milioane de dolari, anul trecut fiind atins targetul de 5 mil. $. Donatiile sunt adresate luptei impotriva cancerului de prostata si a bolilor mintale, care este coordonata direct de catre asociatia Movember.

Cu ocazia DGR se doreste constientizarea acestor boli si prevenirea lor printr-un indemn la consultatii medicale periodice pentru barbatii de peste 45 de ani si, de asemenea, cercetarea medicala Sunt maladii conexe iar rata de crestere este ingrijoratoare – 3 din 4 sinucigasi sunt barbati, 510.000 de barbati se sinucid zilnic la nivel global, mai exact 1 persoana/ minut.

 

Acest fenomen doreste totodata si schimbarea perceptiei negative asupra motociclistilor, iar faptul ca un “ride” ca acesta se deruleaza de fiecare data intr-un mod elegant, stilat, responsabil si de bun simt este mai apreciat de catre public, participanti in trafic, Politie si de catre privitori.

 

Evenimentul este sustinut pe plan mondial de urmatorii sponsori:

Triumph Motorcycles, Zenith Watches, ELF, Hedon, REV’IT.

 

Editia Bucuresti de anul trecut a luat un curs surprinzator de bun – au participat aproximativ 200 de domni si doamne motociclisti ferchezuiti. Ne bucura ca acest spirit nobil, caritabil, este transmis si copiilor, care insotesc parintii la fiecare editie.

Anul acesta vor lua parte unele dintre cele mai frumoase si elegante motociclete pe un traseu mai lung si mai pitoresc, in afara orasului.

 

 

De retinut este ca motocicletele agreate la DGR sunt cele din zonele retro, neo retro, custom, pentru a se mentine spiritul initial de la care a pornit aceasta actiune. Fiecare proprietar isi va scoate la lumina motocicleta de colectie – câteva din cele anuntate: Triumph Steve McQueen, Jawa Senna, Harley-Davidson vintage (din filmul produs de Discovery – Harley & Davidsons, etc. Totodata, constructorii autohtoni de motociclete custom vor profita de oportunitate ca sa isi etaleze ultimele creatii – de la café racere, la scramblere, trackstere si alte proiecte mai greu de definit.

La final, participantii care au colectat cele mai multe fonduri vor fi premiati, in semn de respect, de catre partenerii locali: MotoBoom, Galt (importator ceasuri Zenith), si de restul partenerilor.

*De mentionat ar fi ca oricine poate sustine aceasta lupta, fara sa fie motociclist sau sa participe la ride – este un gest facut pentru tatii, unchii, bunicii si copiii nostri.

 

Acest fenomen este in crestere de la an la an, iar participantii isi dau silinta sa colecteze fonduri pentru cauza, de unde si cresterea progresiva de la o editie la alta.

Inca din 2016, DGR Bucuresti si-a gasit locul in clipul oficial global DGR printre marile orase ale lumii. La capitolele fonduri strânse si numar de participanti am reusit sa fim inaintea Rusiei, a mai multor tari asiatice si din Balcani. Astfel, s-a dat lumii intregi un exemplu de buna organizare, spirit caritabil si eleganta din partea unei tari mici.

In concluzie, se doreste mediatizarea, cultivarea spiritului caritabil si social, sustinerea unei cauze nobile de talie mondiala si schimbarea perceptiei negative asupra motociclistilor.

Vom avea ca parteneri media radiouri (cu interventii in emisiuni diverse), posturi TV (aparitii la stiri si in emisiuni dedicate), publicatii diverse inclusiv online.

Toate datele de inscriere, pentru donatii si detaliile despre DGR 2019 pot fi accesate pe site: https://www.gentlemansride.com/rides/romania/bucharest

 

Sa ne vedem cu bine pe 29 septembrie 2019!