Skip to content

29/07/2020 News

Campionatul National de Viteza in Coasta Total 2020 revine la Rasnov

Pe 31 iulie – 01 august se da startul celei de-a treia etape a Campionatului National de Viteza in Coasta Total 2020 la Rasnov. Concurentii se vor alinia la start pe Traseul din Valea Cetatii, unul dintre cele mai apreciate trasee de coasta. Organizatorii Trofeului Rasnov powered by Total prevad un numar semnificativ de concurenti inscrisi in aceasta etapa spectaculoasa a campionatului.

In ultimii cinci ani, Trofeul Rasnov a constituit o etapa de deschidere a sezonului, insa reconfigurarea inedita a campionatului din acest an a transformat Rasnovul in cea de-a treia runda a campionatului de viteza in coasta. Emil Nestor, castigatorul etapelor din acest an, la Cheile Gradistei si la Resita, va pilota prototipul Normal M20FC pe traseul de pe Valea Cetatii, in incercarea de a face hattrick si de a-si depasi performanta de aici de anul trecut, cand a iesit pe locul secund.

In cursa pentru podium, alaturi de Nestor vor intra Simone Tempestini si Dan Girtofan, primii doi concurenti clasati in Campionatul National de Raliuri, dar si piloti renumiti pentru viteza in coasta, precum Bogdan Cuzma, Mihai Leu, Costi Stratnic sau Octavian Ciovica.

Asadar, Campionatul National de Viteza in Coasta Total 2020 la Rasnov se anunta a fi o cursa stansa, care va reuni multi piloti de renume. Cursa de anul acesta se va desfasura in zilele de vineri (31 iulie) si sambata (01 august), spre deosebire de ceilalti ani, cand cursa avea loc in zilele de sambata-duminica. Aceasta noutate organizatorica aduce cu sine si prelungirea perioadei de inscriere.

Pentru a oferi mai multor piloti sansa sa participe la cursa, organizatorii au decis prelungirea inscrierilor pana miercuri, 29 iulie 2020. Inclusiv la inscrierea in ziua finala, nu se va percepe taxa suplimentara, astfel incat pilotii nehotarati sau in criza de timp sa poata lua parte la Trofeul Rasnov powered by Total.

Pe traseul dintre Rasnov si Poiana Brasov vor concura si pilotii CNVC2. Pentru acestia evenimentul va constitui etapa a patra din calendarul competitional al „ligii secunde”.

Total este un partener principal al Trofelui Rasnov, cu traditie in sustinerea Auto Blic.