Skip to content

23/04/2019 News

Campionatul National de Viteza in Coasta continua la Cheile Gradistei

Pilotii licentiati in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop isi continua periplul pe ”coastele” transilvanene si vor poposi, dupa prima etapa de la Rasnov, la doar 25 de km de Valea Cetatii, la Moeciu de Sus – statiunea Cheile Gradistei. Cea de-a doua etapa a CNVCD se va desfasura pe un traseu nou pentru cursele de viteza pe traseu montan din Romania si anume pe traseul turistic care face legatura intre cele doua resorturi ale statiunii, respectiv intre Moeciu si Fundata.

Cunoscuta printre turisti sub denumirea de ”Mica Elvetie” de la Fundata, statiunea turistica – sportiva Cheile Gradistei, situata intre celebrii munti din curbura carpatica Bucegi si Piatra Craiului, este cunoscuta in principal de sportivii practicanti de sporturi de iarna.

Aici au loc, an de an, etape de campionat national de biatlon si etapa de cupa mondiala de biatlon. In premiera pentru statiune, pentru pilotii Campionatului National de Viteza in Coasta, dar si pentru fanii motorsportului, in perioada 17 – 19 Mai 2019, statiunea Cheile Gradistei isi deschide portile pentru cea de-a doua etapa a CNVCD – Cupa Cheile Gradistei – TOTAL.

”Dupa ce de ani buni suntem gazde primitoare pentru sportivii practicati de sporturi de iarna desfasurate sub egida Federatiei Internationale si Romane de Schi Biatlon, suntem onorati sa punem si la dispozitia Federatiei Romane de Automobilism Sportiv logistica bazei noastre sportive pentru o competitie sportiva auto din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta. Dorim sa-i asiguram pe sportivii participanti ca la prima editie a Cupei Cheile Gradistei – TOTAL vor beneficia de toate conditiile de confort si securitate pentru a se concentra doar la performanta sportiva. Pe spectatori ii asteptam, de asemenea, sa ia parte la o competitie sportiva de nivel national, in sectoare special amenajate unde, in deplina siguranta, isi vor putea aplauda favoritii. Speram din toata inima ca sportivii si familiile lor, oficialii, reprezentantii media si spectatorii vor petrece un weekend minunat in complexul turistic Cheile Gradistei. Va asteptam cu drag!” a declarat domnul Ovidiu GARBACEA, Director general al Complexului Turistic Cheile Gradistei.

Avand in vedere caracterul de ”traseu nou” pentru CNVCD, Comisiile de Securitate si de Coasta din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv s-au implicat alaturi de clubul organizator in vederea gasirii de solutii sportive si de securitate pentru desfasurarea in conditii optime a etapei. In acest sens, pentru securizarea traseului de concurs a fost elaborat un plan de actiune care este pus in practica de echipe mixte gazde – organizator, astfel incat la startul etapei totul sa fie conform Caietului de Sarcici al Organizatorilor.

In acest sens, domnul Presedinte al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Norris Mageanu, care este si Presedinte Interimar al Comisiei de coasta a declarat: ”Ma bucur ca apar competitii noi in campionatele FRAS. Acestea sunt dovada ca ne dezvoltam si vor aduce in viitor o crestere si mai mare a nivelului de organizare. Am ramas impresionat de modul in care s-a dezvoltat zona Cheile Gradistei si sunt sigur ca familia Vitezei in Coasta va avea un weekend frumos in cadrul etapei a doua din Campionatul National de Viteza in Coasta 2019. Am fost in zona si anul trecut sa vad traseul, iar acum am fost la fata locului din nou, alaturi de colegii din conducerea FRAS si din Comisia de Securitate pentru a ne asigura ca vor fi respectate toate normele de securitate.”

Organizatorii se asteapta ca iubitorii de motorsport sa fie prezenti si la Cheile Gradistei cel putin in numar la fel de mare ca si la etapa precedenta de la Rasnov. La fel ca la etapa precedenta, pentru spectatori vor fi amenajate zone speciale si sigure de vizionare, iar de acum, bine cunoscutul FAN-Bus va fi suplimentat cu inca un microbuz pentru transportul spectatorilor. Transmisii live, studio TV si radio cu rezultate live vor fi disponibile, de asemenea, in weekend-ul 18 – 19 Mai 2019.

Documentele pentru Cupa Cheile Gradistei – TOTAL pot fi accesate aici:

• Regulament Particular

• Cerere de inscriere pilot

• Cerere inscriere echipa

• Harta generala

• Harta traseu concurs

• Declaratie utilizare auto

• Declaratie autovehicule neinmatriculate

• Formular acreditare media

 

 

Cupa Cheile Gradistei – TOTAL este organizata de Clubul Sportiv Auto Blic Brasov in parteneriat cu S.C. Cheile Gradistei S.R.L., sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinuta de TOTAL Romania, PRO-X, KONVEKTA, CYCLON MOTORSPORT in calitate de parteneri principali.

Parteneri oficiali: TESS Brasov – Dealer VW si Audi, OMNIASIG, ZIZIN – APE MINERALE, SILNEF SECURITY, APEL ONE MED.

Cupa Cheile Gradistei – TOTAL  este sprijinita de Inspectoratul Judetean de Politie – Serviciul Rutier Brasov, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov, Brigada Mobila de Jandarmi Brasov.

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti Brasov, News BV, autorally.ro.

Dan Terea
Ofiter de presa Cupa Cheile Gradistei - TOTAL