Skip to content

20/10/2022 News

Actiunea de ecologizarea a Lacului Padureni, Moacsa, Covasna

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, Comitetul de Mediu, alaturi de 45 de voluntari ai echipei TotalEnergies Marketing Romania au participat la acțiunea ecologizare a zonei Moacșa – Lacul Pădureni, din Covasna, acțiune organizata impreuna cu Asociația Protecția Naturii Covasna, a Primariei Padureni si a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Agentia Nationala a Zonei Montane.

Lacul Pădureni este cel mai mare lac de acumulare din județul Covasna, având o lungime de 2 km și reprezentând o atracție turistică. Pentru a responsabiliza și implica localnicii și vizitatorii în protejarea lacului, Asociația Protecția Naturii Covasna organizează activități concrete pentru protecția mediului și conștientizare. Aceste activități au rolul de a păstra biodiversitatea zonei, vitală pentru mediu și pentru combaterea schimbărilor climatice.

Echipa noastră participă la această acțiune pentru a susține un mediu curat în zona lacului Pădureni, unul dintre cele mai căutate puncte turistice din județul Covasna. În același timp, dorim să încurajăm comunitatea din regiune să se implice în acțiunile de ecologizare ale acestor repere turistice care oferă opțiuni de agrement și peisaje extraordinare.

Oamenii din zonă trebuie informați cu privire la schimbările climatice, energie, transport și managementul deșeurilor Inițiativa de ecologizare de sâmbătă, 15 octombrie 2022, a avut scopul de a crește gradul de implicare al localnicilor în activități concrete de protecția mediului și de a seta un exemplu pentru generatiile viitoare.