Skip to content

15/05/2019 News

87 de inscrisi la Cupa Cheile Gradistei - TOTAL. Cand se inchide drumul si cum poti ajunge pe traseu

La finalul acestei saptamani (18-19 mai 2019) se va desfasura editia inaugurala a Cupei Cheile Gradistei - TOTAL, a doua etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop. Spectatorii vor avea la dispozitie doua FAN BUS-uri care ii va transporta intre manse in diversele zone destinate lor, pentru a putea privi spectacolul oferit de cei 87 de concurenti.

Pilotii campionatului de viteza in coasta dar si spectatorii pasionati de motorsport au ocazia ca in acest weekend sa participe la prima editie a Cupei Cheile Gradistei - TOTAL. Desfasurata intr-un cadru complet nou pentru cursele din Romania, pe traseul care face legatura intre Moeciu si Fundata, aceasta etapa va alinia la start 87 de masini, pilotate de unii dintre cei mai buni piloti din tara.

 

Monoposturile pilotate de Lucien Hora, liderul clasamentului OPEN, si de Andrei Dumitrescu, campionul national absolut en titre, vor incerca sa le tina piept prototipurilor folosite de Emil Nestor, Silviu Dumitrescu, Dani Otil si Aurelian Andronache. In lupta pentru primele locuri se vor implica si turismele la bordul carora se vor afla Lucian Radut, Costi Stratnic, Bogdan Cuzma sau Calin Fagadar, dar si masinile GT (Ferrari si Audi R8) pilotate de Mihai Leu, Florin Voicu si Eduard Cozma. Acestora li se vor adauga multe alte masini de concurs, contemporane sau clasice, ale caror concurenti sunt hotarati sa descopere si sa cucereasca noul traseu.

Pentru spectatorii care vor asista la acest eveniment, este important de stiut ca drumul dintre cele doua resorturi, Moeciu si Fundata, ce gazduieste traseul concursului, va fi inchis circulatiei publice in ambele zile (18 si 19 mai) in intervalul 08:30 - 18:30 si nu se va deschide pe parcursul zilei. Pentru a facilita accesul spectatorilor pe proba de concurs, organizatorii Cupei Cheile Gradistei - TOTAL pun la dispozitie FAN BUS-uri. Cele doua microbuze se vor deplasa de-a lungul traseului, intre manse , avand statia de pornire la Start si statii in zonele destinate spectatorilor.

 

Sambata, 18 mai, sunt programate trei manse de recunoasteri si doua manse de antrenamente cronometrate, acestea din urma fiind decisive pentru stabilirea ordinii de start din mansele de concurs. Cele doua urcari de concurs vor avea loc duminica, 19 mai, de la orele 13:00, respectiv 15:30, dupa ce in prealabil pilotii vor mai avea la dispozitie inca doua runde de recunoasteri.

Cupa Cheile Gradistei – TOTAL este organizata de Clubul Sportiv Auto Blic Brasov in parteneriat cu Cheile Gradistei S.R.L., sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinuta de TOTAL Romania, PRO-X, KONVEKTA, CYCLON MOTORSPORT in calitate de parteneri principali.

Parteneri oficiali: TESS Brasov – Dealer Volkswagen, OMNIASIG, ZIZIN – APE MINERALE, SILNEF SECURITY, APEL ONE MED, ANGELLI, TURBOCAR SERV, INFINITY TROPHY.

Cupa Cheile Gradistei – TOTAL  este sprijinita de Inspectoratul Judetean de Politie – Serviciul Rutier Brasov, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov, Brigada Mobila de Jandarmi Brasov.

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti Brasov, News BV, autorally.ro.

Dan Terea
Ofiter de presa Cupa Cheile Gradistei – TOTAL