Skip to content

15/07/2020 News

70 de echipaje la startul Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total

A doua etapa a Campionatului National de Raliuri Betano 2020 este gata de start! Nu mai putin de 70 de echipaje au confirmat prezenta la Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, runda inedita ce se va desfasura in 17 si 18 iulie pe probele speciale din judetele Brasov si Harghita.

Amanarea startului sezonului automobilistic a impins organizatorii la gasirea unor solutii originale. Una dintre aceste solutii il reprezinta comasarea a doua dintre cele mai frumoase raliuri din calendarul traditional al ultimilor ani intr-un singur eveniment, ce urmeaza sa se desfasoare in prima zi in jurul Brasovului (17 iulie) iar in cea de-a doua la Odorheiu Secuiesc (18 iulie). Aceasta structura este unul dintre aspectele ce au contribuit la o lista de inscrieri numeroasa, 70 de masini urmand sa ia vineri startul in competitie.

La victorie se vor lupta sapte echipaje ce vor folosi masini de top R5. Cap de lista este campionul national en titre si liderul clasamentului general dupa prima etapa, Simone Tempestini. Clujeanul va pilota Skoda Fabia R5 folosita si la Arges, avandu-l in dreapta sa pe copilotul Sergiu Itu. Alt duo clasic, Dan Girtofan si Tudor Marza (Skoda Fabia Rally 2), va incerca sa se opuna dorintei liderilor de a se distanta in clasament. Pentru Bogdan Marisca, Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total va insemna prima etapa din 2020, la care se va prezenta cu Fordul Fiesta R5 alaturi de copilotul Karoly Borbely. La bordul aceluiasi model va concura si echipajul Adrian Raspopa / Cosmin Diacu. Dupa ce l-a testat la Monza Rally Show iar ulterior i-a adus imbunatatiri, Cristian Dolofan va "alerga" pentru prima data in campionatul autohton cu Citroenul C3 R5. In dreapta sa il va avea pe Petre Toba. O alta premiera este prezenta lui Andrei Cascaval la volanul unei Skoda Fabia Rally 2, avandu-l copilot in acest pas pe experimentatul Dorin Pulpea. Cea de-a saptea masina R5 inscrisa in concurs este Skoda Fabia la bordul careia se vor afla Enis Arif si Carmen Poenaru.

Alte masini cu tractiune integrala vor fi cele incadrate in clasa RC2N, ce vor fi pilotate de Razvan Trisnevschi, Cristian Timisica si Adrian Grigore, si cele din clasa NAT11, la volanele carora ii vom vedea pe Adi Iliescu, Paul Turcanu, Dan Paul Iamandi, Dorin Banciu, Bogdan Moldovan si Razvan Nechifor. Una dintre cele mai interesante "batalii" se va da in categoria masinilor cu tractiune fata, unde se afla nume importante, precum Norbert Maior (Peugeot 208 R2), Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3T Max) sau Mihai Manole (Renault Clio R3). Cea mai numeroasa clasa este RC5, aici incadrandu-se Daciile Sandero si Logan sau Suzuki Swift Sport. Raul Badiu, Danut Budai, Cristian Sugar si Bogdan Talasman sunt doar cativa din reprezentantii RC5.

 

Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice va alinia la start 4 frumoase masini clasice, ce vor fi pilotate de Gunther Graef (BMW 2002), Dorin Alexandrescu (VW Golf), Andrei Agapian (VW Golf) si Petru Constantinescu (Opel Kadett B). Campionatul National Rally 2 va avea la etapa de la Brasov si Harghita 14 reprezentanti.

Lista de inscrieri ar fi trebuit sa fie completata cu aproximativ 10 echipaje din Ungaria insa acestea nu au mai putut face deplasarea din cauza restrictiilor impuse de situatia generata de coronavirus. In schimb, la fel ca in prima etapa de la Arges, la start se va afla bulgarul Nikola Mishev (Peugeot 208 R2).

 

Programul Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total

Vineri, 17 Iulie – Judetul Brasov

09:00 – 12:30           Shakedown (Harman – Bod)

14:30                          Start festiv cumulat cu startul in raliu (Sala Sporturilor Dumitru Colibasi)

14:53                          PS 1 – Poiana Brasov

15:31                          PS 2 – Paraul Rece

18:04                          PS 3 – Rasnov

18:27                          PS 4 – Paraul Rece

 

Sambata, 18 Iulie – Judetul Harghita

10:53                          PS 5 – Lueta

11:41                          PS 6 – Craciunel

12:04                          PS 7 – Martinis

14:22                          PS 8 – Lueta

15:10                          PS 9 – Craciunel

15:33                          PS 10 – Martinis

17:51                          PS 11 – Lueta (Power Stage)

18:30                          Sosire festiva (Str. Rákóczi Ferenc, Odorheiu Secuiesc)

21:00                          Festivitatea de premiere (Piata Marton Aron, Odorheiu Secuiesc)

 

Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total este un eveniment organizat de Maxx Racing si Auto Blic sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinut de Primaria Brasov, Primaria Odorheiu Secuiesc, Consiliul Local Brasov, Consiliul Local Harghita.

Parteneri oficiali: Perla Harghitei, Total Romania.

Parteneri principali: Pro-X, Tess Brasov, Amigo & Intercost, Color Metal, Magdolna Impex.

Parteneri: Konvekta, Tell Security Systems, Cyclon Motorsport, AutoChelu, TehnoSting, Viking, Kero Bike, Toyota by Eurocar Trading, General Trans, Brother, Mastertent, Visit Harghita, Dancea & Asociatii.

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti, Székelyhon, Erdélyi Sport, Radio Romania Brasov, Hargitanépe, Uh.ro, BizBrasov.ro, NewsBv.ro, RTT, RallyMax.ro, MotorsportNews, Autorally.ro.

Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total este un eveniment sprijinit de Inspectoratul de Politie Judetean Brasov, Inspectoratul de Politie Judetean Harghita, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Harghita, Gruparea de Jandarmi Mobila Brasov, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov.

 

Dan Terea

Biroul de presa al Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total